Els petits també es remullaran

Sant Magí incorpora la Petita Remullada i elimina la sorra al carrer gràcies a noves ferradures per als cavalls dels Portants de l’aigua

Per . Actualitzat el

La consellera de Festes, Begoña Floria, ha presentat el programa de Sant Magí en una sala d’actes asfixiant només refrescada pel blau dels cartells de la festa enganxats a la taula. Amb aquesta atmosfera típica de l’estiu tarragoní, és benvinguda la novetat estrella d’enguany: la Petita Remullada. Mares i pares, ja no cal entrar en un bosc d’adolescents amb les hormones pels núvols perquè els vostres infants (menors de 12 anys) gaudeixin dels dolls del Càntir, el Carro, la Síndria i la Petxina Pelegrina. En horari infantil, a les dotze del migdia, la Petita Remullada es durà a terme el dia 18 d’agost sense que això posi en perill l’Arribada de l’Aigua de Sant Magí de la Brufaganya. Perquè la consellera ha explicat que si no s’havia fet abans aquest acte familiar era per no mullar la plaça del Rei i la Baixada de les Pescateries, tram pel qual han de passar els carros dels Portants de l’Aigua.

«Enguany els cavalls aniran equipats amb unes ferradures de plàstic molt resistents que evitaran que rellisquin», ha explicat el Carles Baches, dels Portants de l’Aigua de Sant Magí. Aquesta millora farà també que no calgui posar sorra pels carrers de la ciutat amb totes les comoditats que això implica. «Hem evitat un problema i s’ha guanyat en estètica», ha reblat Baches.

Més de 200 activitats

A banda, les festes de Sant Magí posaran a disposició de la ciutadania més de 200 activitats, moltes de les quals s’engloben en la Imaginada, un projecte autogestionat que arriba a la seva novena edició amb tallers, mercat, concerts i activitats per als menuts. Un públic al qual, segons Floria, s’ha volgut donar encara més cabuda en aquesta edició de la festa petita de la ciutat, «sense excloure la resta de públics que continuen tenint una oferta variada».

Variada i refrescant com les activitats aquàtiques que proposen les colles castelleres de la Part Alta, la Festa de l’Aigua que es farà a la plaça dels Carros o la Sindriada (amb concert dels Mostassa) i la Watermelon Pool que, enguany, es trasllada al Mercat Central i voltants. Actes, doncs, també fora de la mediàtica Part Alta com els esmentats a la part baixa i a la zona de la plaça Corsini o el Festival de l’Associació de Músics de Tarragona a la Tabacalera que té als Gossos i a Joan Reig com a caps de cartell. Floria diu que així es descentralitza la festa sense perdre la màxima de «poder anar a peu als actes».

Ja que parlem de caminar, enguany també comença la prova pilot que farà que els castellers no caminin dins de la Professó de Sant Magí i facin directament els pilars quan el sant fa cap al Portal del Carro. Diu Floria que «ha estat difícil perquè les colles tenien opinions oposades respecte a aquesta acció» però que «gràcies a l’esforç de les colles, s’ha trobat una solució».

I pels que pensen amb l’estómac, gastronomia a base de food trucks arreu, primer al Camp de Mart en el marc de la Imaginada i després al Sant Magí Street Food que es realitzarà al passeig de les Palmeres i que també inclourà concerts i activitats infantils. Però, com que hi ha vida més enllà d’aquests camions de delícies d’alt preu, el Camp de Mart també acollirà un dia de Sopars del Món, la plaça Verdaguer el IV Concurs de Hot Dog, la plaça de Dames i Vells un vermut popular amb fideuà i la pastisseria Conde farà el Bastó de Sant Magí.

Ben aviat el programa de Sant Magí estarà al carrer perquè, tot i que les festes comencen el dia 14 d’agost, els primers actes es realitzaran el dissabte 5 d’agost. Per conèixer-los tots abans no tingueu el programa a les mans podeu consultar en el següent enllaç.