Puigdemont es mostra orgullós de Hard Rock Entertainment World

Respon als atacs de la CUP contra aquest projecte recordant que s’ubicarà en un dels territoris més castigats per l’atur

Per . Actualitzat el

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha defensat aquest matí, en el decurs de la sessió de control del Parlament, que «Catalunya no té un problema amb el turisme sinó que té una gran oportunitat». El cap del Govern ha recordat que aquest sector «representa en el PIB , en la creació de feina, i en la influència en d’altres sectors com el primari, una xifra prou important perquè no el menystinguem ni el posem sota la llum de la criminalització», i ha reclamat que «tots siguem més responsables a l’hora de parlar-ne».

El cap de l’Executiu ha respost així a la intervenció del grup parlamentari de la CUP, que ha expressat el seu rebuig al projecte de l’empresa Hard Rock a Salou i Vila-seca. Carles Puigdemont ha qualificat aquesta inversió, que ascendirà a uns 2.000 milions d’euros, de «gran notícia, llargament treballada per diversos governs, no exempt de dificultats, i que al final ha acabat molt bé, en la línia que tots volíem d’un projecte ambiciós i sostenible».

Per al president, el compromís de l’empresa nord-americana expressa, d’una banda, «confiança en el país», perquè considera que Catalunya és digna de ser receptora d’aquesta inversió i pot crear els llocs de treball necessaris per garantir la viabilitat i sostenibilitat del projecte; de l’altra, «confiança en el nostre sector turístic» i més concretament en un territori molt fecund, amb molta expertesa i experiència; i «confiança en el Govern, perquè totes els passos que hem fet els hem fet d’acord, i acompanyant-nos mútuament».

El president ha recordat també que el projecte Hard Rock Entertainment World s’ubicarà en un dels territoris més castigats per l’atur, i ha adreçat la següent pregunta als diputats «a ningú li ha cridat l’atenció que la majoria dels ajuntaments de la zona, per no dir tots, del color que sigui, han lluitat al costat del Govern per fer possible aquesta inversió?». «Ens sentim orgullosos», ha reblat.