El teixit empresarial tarragoní defensa el desenvolupament del POUM

Cambra i CEPTA asseguren que la seva revisió pot posar en risc el creixement socioeconòmic de la ciutat

Per . Actualitzat el

La  Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA) i la Cambra de Comerç de Tarragona es mostren alarmats pel retard que pot representar la revisió el POUM per a la ciutat de Tarragona i reclamen que no s’aturi.

Des de l’ens cameral es considera que seria un greu error que s’aturés administrativament el pla general urbanístic vigent, perquè desacceleraria econòmicament la ciutat i la desconnectaria del procés de creixement que viu actualment. La Cambra de Tarragona valora com a paradigmàtic que la ciutat de Tarragona  disposi de mecanismes com el POUM-2013 per solucionar les necessitats d’habitatge, equipaments o nous espais lliures de titularitat municipal, i sorgeixin resistències que a curt termini revertiran molt negativament en la generació d’activitat econòmica, benestar de la població i en la creació de llocs de treball. A parer seu, els principals raonaments que s’estan utilitzant per qüestionar el POUM-2013 són més que dubtosos, i no justifiquen pas aturar el pla general vigent i posar en risc el creixement socioeconòmic de la ciutat.

En el mateix sentit es pronuncia la patronal CEPTA  que afirma que «no podem girar l’esquena al creixement ordenat, vertebrador i social de Tarragona i menystenir un projecte integrador, com és el Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) aprovat l’any 2013 després de la seva publicitat i revisió pública ciutadana, que aporta solucions de futur per la ciutat». I apunta que la revisió del POUM que reclamen algunes persones, «no pot suposar paralitzar el projecte i aturar així una previsió de desenvolupament sostenible de Tarragona previst per als pròxims anys. No estem parlant d’un pla a executar a curt termini sinó d’una aposta de qualitat en serveis per una ciutat del futur».

A favor de la revisió
Des de la CUP, una de les formacions que defensa la revisió del POUM, asseguren que «cal adequar les normes als interessos de tota la ciutadania i no als interessos dels constructors que, és evident que només busquen el seu benefici personal». Des d’ERC afirmen «no és cert que la revisió del POUM que proposem hagi de paralitzar el creixement de la ciutat i lamenten que s’analitzi el futur de la ciutat des de paràmetres propis del segle passat.