Arriba la Festa Major de Sant Jaume dels Domenys

Dues setmanes de música, jocs, tradicions i diversió per a tothom

Per . Actualitzat el

El dissabte, 15 de juliol, la Societat de Caçadors organitza l’assaig de tir al plat prèvia al Campionat que es farà l’endemà a les 9 del matí. A les 7 de la tarda a la Rambla de les Escoles tindrem la IV Fira de la Cervesa Tradicional i Tapes locals, i II Fira Som Ambientals i al llarg del vespre i nit gaudirem de les actuacions de Logic of Paradox i de Paradís Fiscal. Mentre, a dos quarts de vuit del vespre, el Ball de Bastons presentaran la Tómbola Bastonera a la Casa de Cultura. Diumenge per la tarda ens ho passarem bé amb la Festa Holi Colors. Vestiu-vos per a l’ocasió amb roba que no us faci res si s’embruta.

El dimecres, 19 de juliol, el Centreex ens ha preparat la Caminada nocturna al Castellot des de la plaça de l’Església i en acabar començarà el Joc del Tòfol que s’estendrà durant les tots els dies de la Festa Major. Dijous, 20 de juliol, el Ball de Diables organitza l’esperat Bingo Diabòlic que serà seguit per la Nit dels DJ’s a la pista de les escoles.

Divendres, 21 de juliol, la cosa ja va de debò. El Pregó de la Festa Major, a càrrec de Cellers Domenys, donarà pas al gruix d’activitats. El II Correbars amb la Xaranga Bandsonats animarà els carrers del poble fins acabar a les 10 de la nit amb el Sopar popular Correbars que organitzen els Gegants i Gralles de Sant Jaume a la plaça de l’Església. Mentre, a la pista de les escoles, tornarem a passar una bonica vetllada amb el Liceu a la Fresca, que ens permetrà seguir la retransmissió de l’òpera “Il Trovatore” de Giuseppe Verdi.

Dissabte, 22 de juliol, d’11 a 2 del migdia a la Piscina municipal, portes obertes per participar de les Activitats aquàtiques. A les 7 de la tarda, la Cercavila Popular amb el Drac i Ball de Diables Infantils de Sant Jaume, els Balls de Diables Infantils de Banyeres i de la Bisbal del Penedès, els Petits cremats de la Múnia, el Banyetes de Llorenç del Penedès, els Gegants i Gralles de Sant Jaume amb el “Manotes” Mir Geribert Panxut de la Petxina i el Ball de Bastons de Sant Jaume. A dos quarts d’una de la nit, tocarà el Concert Jove amb Fired on Friday, Doctor Prats i DJ Batet, que estirarà la gresca fins a empalmar amb les Matinades Festuqueres a càrrec de la secció jove del Centreex, els Festucs.

Els que no hagin anat a dormir i els que s’hagin llevat d’hora, podran veure la sortida del XLV Gran Premi Ciclista Baix Penedès, a les 10 de matí del diumenge, 23 de juliol. A les 12 del migdia s’inaugurarà l’exposició 10 Anys dels Diables infantils i 30 Anys del Drac al Centre Cívic. Poc més tard, a dos quarts de dues, els Festucs oferiran el Vermut Electrònic a la Plaça de l’Església. Per la tarda, a dos quarts de set, a la Plaça del Botànic, serà l’hora de l’espectacle infantil amb Festa Kid’s, seguit d’una xocolatada per a tothom. A dos quarts d’11 de la nit, quan el sol es posi, començarà la Cercavila de foc amb el Ball de Diables i Drac de Sant Jaume, els Balls de Diables de Bellvei i Voramar del Serrallo, la Cabra de Reus i el Drac Aimeric de la Ribera d’Ondara. A la Plaça de l’Església s’escoltaran els versots, es veurà la carretillada i es gaudirà de l’espectacle pirotècnic amb la traca final. A la una de la matinada a la pista de les escoles, la Festa Remember.

Si dilluns, 24 de juliol, a les nou del matí encara hi ha qui tingui forces, podrà sumar-se a la V Bicicletada popular pel poble, que començarà i acabarà a la Piscina Municipal. Per la tarda, la Coral La Llinyola-La Gornal ens amenitzarà amb el Concert i Cant de Goigs a Sant Jaume. Tothom que vulgui prendre-hi part, pot afegir-se als assajos els dimarts 4, 11 i 18, a dos quarts de 10 a l’Església. A dos quarts d’11 de la nit, actuació de l’Esbart Dansaire de Banyeres del Penedès a la pista de les escoles i poc més tard, Ball amb l’Orquestra Atalaia. Qui no hagi anat a dormir o qui hagi matinat, podrà agafar forces amb una xocolatada que es servirà a la Rambla de les escoles a les 6 del matí, per després seguir el Ball de Diables infantils i els Bastoners de Sant Jaume que arrencaran el nou dia amb les Matinades.

També dimarts, 25 de juliol, dia de Sant Jaume, a les 12 del migdia el Grup de Grallers de Sant Jaume acompanyaran la Cercavila del Pa Beneït des de la Rambla fins a l’Església on es celebrarà la Missa Solemne i Cant final dels Goigs a Sant Jaume. A dos quarts de dues, el Concert Vermut amb el Grup els Aixarts. L’Orquestra Rosaleda actuarà a les 8 del vespre en el Ball de tarda i a la mitjanit en el Concert i Ball de nit, que deixarà pas al DJ PA1.

Dimecres, 26 de juliol, el Gimnàs G’S Wellnes organitza la III Màster Class de Zumba, que es farà a la Rambla de les escoles a dos quarts de vuit del vespre. A les 10 de la nit, el Sopar popular de la Festa Major, seguit del Ball amb el duet Cotton Club. (Cal apuntar-se per al sopar a l’ajuntament fins al dia 21 i després al regidor de Festes).

El darrer cap de setmana de juliol comença el divendres, 28, amb el Socifòrum sobre records i vivències del Barça, que inclourà una exposició a la Societat. Dissabte, 29, el Bici Club Alt Penedès organitza el VII Open Infantil Vegueria Penedès al Bosc de Can Pau i a les 6 de la tarda, la Joventut Esportiva s’enfrontarà a la Joventut Bisbalenca en el XX Trofeu Ramon Galofré. Diumenge, 30, la Societat de Sant Jaume posa punt i final a la Festa Major amb el VI Campionat de Dòmino i Tennis taula durant tot el matí i amb la Festa Major de la Societat a les 7 de la tarda amb l’actuació del Ball de Bastons, el Ball de Diables Infantils, el Drac, els Gegants de Sant Jaume i el “Manotes”.