Santa Tecla incorpora el Ball dels 7 Pecats Capitals petit

Amb motiu dels 15 anys de la seva recuperació, aquest element hi incorpora la seva rèplica petita

Per . Actualitzat el

La festa major tarragonina no para de créixer i la Santa Tecla Petita és la que més ho ha fet des de la seva primera sortida, l’any 1998. Aquest any, és el grup dels 7 Pecats Capitals el que està preparant la incorporació del seu ball al seguici petit.

Un cop aprovat el projecte per part de la Comissió Assessora del Seguici i la regidoria de Festes de l’Ajuntament, tots els artistes s’han posat a treballar per tenir-ho tot a punt el pròxim mes de setembre. La proposta, tal com exigeix el protocol del seguici, és fer una còpia del ball gran.

L’encarregada d’elaborar les màscares característiques del ball és l’Àngels Cantos, que ja les està ajustant a la mida dels petits. Ella també coordina els fuets que porten els pecats,  que confeccionen José Ramón Álvarez i els responsables de Calçats Ollé, mentre que Nando Taló s’encarrega dels pals i Manel Enfedaque, de les pells que porten a sobre de la roba.

La part de la roba segurament és la més complicada, atesa la variació d’alçades que els nens i nenes tenen en aquestes edats, i s’està dissenyant de manera que es pugui anar adaptant. Un grup de dones de l’Esbart Dansaire estan fent una gran feina per donar-li forma i una part ja està a Brodats Romeu per tal d’incorporar-hi els dibuixos corresponents.

De les vares s’encarrega el joier Jordi Borràs, que és el dissenyador de les originals que porta el ball gran.

El ball petit estarà integrat per nens i nenes d’entre 6 i 12 anys, tot i que es seleccionen segons la mida, tenint en compte el vestuari que han de portar. A hores d’ara ja només queden dues places de Virtut per assignar, així que si algú hi està interessat cal que s’adreci al més aviat possible al correu del ball b7pc@tinet.cat o al local de l’Esbart Dansaire de Tarragona, a la plaça Prim.

Campanya Verkami

Els complements associats a aquesta representació són diversos i  fan que el pressupost sigui considerable, per aquest motiu ja s’han assegurat la col·laboració de Repsol, en la seva línia de participació amb les festes, així com de la Diputació de Tarragona, de l’Ajuntament i d’altres empreses i establiments comercials que apadrinen algun dels catorze personatges.  Actualment els resten 3.000 euros per completar el  pressupost i per aquest motiu han iniciat una campanya de micromecenatge, mitjançant Verkami, amb la intenció de recollir-los. Ben aviat s’obrirà el termini, que serà anunciat per la pàgina de Facebook del ball.

Altres activitats

Amb motiu dels 15 anys de la recuperació del ball també es preparen altres activitats.

Per una banda, el passat dia 1 de juliol van pintar un piló al carrer del Comte, dins la festa Pilons Parade. També han preparat un taller de màscares pel 14 de setembre amb la intenció que tothom, grans i petits, pugui pintar-ne una fent servir els models del ball o, simplement, la seva imaginació. Finalment, cal dir que el ball serà el protagonista de la postal de les festes, que es repartirà en el moment de la crida el primer dia de les festes d’enguany.