Investigació oberta a una gossera particular a Calafell

Per . Actualitzat el

Els serveis de veterinària de la Generalitat, el Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil i la Policia local de Calafell han intervingut en una gossera particular que havia suscitat queixes a les xarxes socials en les darreres hores. Després de la inspecció de les instal·lacions, i vistes les condicions deplorables que presentaven, s’han obert diligències per abandonament d’animals, que podrien elevar-se a diligències per maltractament.

En la intervenció, les autoritats -que han trobat 25 gossos vius i un de mort- s’han assegurat que hi hagués menjar i beure per als animals, que a més han estat atesos per un veterinari. Els dies posteriors s’han continuat fent controls i inspecció i ara es prendrà el determini que sigui necessari. La gossera està situada a prop de la depuradora d’aigües residuals i és propietat d’un particular de Calafell. Fa anys que l’Ajuntament intenta que es regularitzi com a nucli zoològic, però aquest procediment s’ha topat amb l’ambigüiat de la normativa vigent, que no estableix el nombre d’animals a partir del qual una col·lecció particular de gossos ha de constituir-se en nucli zoològic. Tot i així, anteriors inspeccions havien comprovat, a diferència d’ara, que les condicions dels animals i les del recinte eren correctes.