L’Ajuntament de Tarragona es posicionarà en contra del referèndum

El PSC presentarà una moció contra el dret a decidir dels catalans

Per . Actualitzat el

El grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Tarragona prestarà al pròxim plenari municipal una moció per «rebutjar el calendari del procés independentista i cercar un acord per una reforma constitucional». La portaveu del Grup, Begoña Floria, ha lamentat que «des dels ajuntaments haguem d’entrar en aquesta dinàmica de posicionar-nos davant un debat espuri sobre un referèndum que no es farà, però no hem tingut més remei davant la situació a què el Govern català i els partits que li donen suport ens estan portant».

Per Floria, el PSC té un ferm compromís en la defensa de la democràcia que «des del meu punt de vista no passa per posar urnes sense cobertura de cap tipus i sense garanties del que s’està fent de veritat».

La portaveu socialista ha recordat que «la democràcia la garanteix el respecte a l’estat de dret i la legalitat» i considera que «cal impulsar un pacte que, des del nostre punt de vista, serveixi per enfortir l’autogovern de Catalunya, millorar el seu finançament i reconèixer el caràcter plurinacional d’Espanya».

Donada la majoria que tenen els partits de caràcter unionista (PSC, C’s, PP, UDC i ICV) a la cambra local, tot fa pensar que la moció s’aprovarà.

ERC insta els socialistes de Tarragona a deixar votar lliurement els tarragonins

El portaveu d’ERC-MES-MDC a Tarragona , Pau Ricomà, valora com a ‘lamentable la deriva autoritària i cap a la dreta del PSC a Tarragona, que contrasta amb la posició del PSC en altres ciutats on els seus alcaldes estan disposats a no obstaculitzar la celebració del referèndum de l’1 d’octubre’. Els republicans reaccionen així a l’anunci del PSC de presentar una moció al proper plenari per rebutjar el referèndum per la independència de Catalunya. ‘El PSC presenta opcions alternatives caduques sabedors que no es duran a terme’, afirma Ricomà en relació a la proposta de reforma constitucional que defensen els socialistes tarragonins. ‘Asseguren que volen impulsar un pacte per enfortir l’autogovern de Catalunya i millorar-ne el finançament, uns aspectes que ja es preveien a l’Estatut del 2006’ explica Ricomà, qui es pregunta ‘quina credibilitat tenen si va ser el PSOE qui va permetre que es retallés i es tombés aquest Estatut aprovat pel Parlament i el Congrés i aprovat per referèndum?’.

Pau Ricomà es mostra contundent afirmant que ‘la democràcia es defensa escoltant a la gent i deixant votar’ i afirma que ‘el PSC de Tarragona no pot donar lliçons de democràcia quan el seu partit està pressionant i amenaçant els seus alcaldes amb sancions si faciliten la celebració del referèndum’. El portaveu d’ERC es dirigeix a l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros recordant-li que ‘vostè no és ningú per impedir als tarragonins expressar la seva opinió sobre el futur del seu país’ i afirma que ‘hem de deixar que tothom s’expressi lliurement, tant els partidaris de la independència com els contraris. El debat i el contrast d’idees enforteix la democràcia’, conclou Ricomà.