El primer premi del concurs de focs se’n va a Granada

La pirotècnia Accitana María Angustias, que va disparar el dissabte, guanya el guardó

Per . Actualitzat el

El jurat del concurs, format per dotze membres de diferents disciplines, després de valorar tots els criteris de puntuació, ha acordat que la pirotècnia guanyadora del concurs és l’empresa Accitana María Angustias, amb 1.760 punts, a la qual se li atorga el Premi Especial Festa Major de Granollers-Trofeu Blancs i Blaus i l’adjudicació del castell de focs de la Festa Major de Granollers (atorgat a l’empresa de la península Ibèrica millor classificada); així com el Trofeu Venus Ciutat de Tarragona i un document acreditatiu amb l’adjudicació dels espectacles públics de focs durant les Festes de Santa Tecla 2017.

És la segona vegada que la pirotècnica andalusa guanya el certamen tarragoní, després que també ho fes en la seva anterior participació, l’any 2007.

Així mateix, s’ha procedit a l’entrega del segon premi, que ha anat a parar a Hermanos Ferrández, amb 1.514 punts; i del tercer i quart classificats, que han estat Martarello i Turís, amb molt poca diferència en la seva puntuació, que han estat de 1.272 i 1.137 punts, respectivament.

 

TAULA DE PUNTUACIONS

 

Empresa

       Turís de Turís

(València)

Hermanos Ferrández de Beniel

(Múrcia)

Martarello d’Arqua Polesine

(Itàlia)

 

Accitana Maria Angustias S.L. de Guadix

(Granada)

 

Dia de participació Dimecres 28 juny Dijous 29 juny Divendres 30 juny  

Dissabte 1 juliol

 

Puntuació total 1.137 1.514 1.272 1.760
Classificació 4t 2n 3r  

1r

Premi Placa commemorativa Placa commemorativa

 

Placa commemorativa

 

 

Trofeu Venus Ciutat de Tarragona i adjudicació dels espectacles públics de focs artificials durant les festes de Santa Tecla 2017 per valor de 26.000 €

 

+

 

Premi especial Festa Major de Granollers-Trofeu Blancs i Blaus, atorgat per l’Ajuntament de Granollers, i adjudicació a l’empresa de la península Ibèrica millor classificada, la realització dels espectacles de focs artificials de la Festa Major de la ciutat de Granollers 2017, per un valor de 15.000 € el Castell de Focs i 2.999 € les tronades.

 

 

 

 

 


JURAT

 

El Jurat ha estat integrat per 12 membres, sota la presidència de l’alcalde de la Ciutat. Diàriament, el jurat ha efectuat les seves votacions que seran lliurades a la secretària i després de cada llançament, en un sobre tancat.

 

Dins el jurat, es constitueix una subcomissió tècnica integrada persones vinculades amb el món de la pirotècnia, que seran les encarregades de determinar les penalitzacions, si és el cas, previstes en les bases.

 

A l’hora de prendre la seva decisió, el jurat valora especialment: l’ocupació de l’espai aeri; la puresa, la intensitat, la brillantor i la durada dels colors; la varietat cromàtica, lluminositat, dimensions, disseny i perfecció de formes, elegància, diversitat d’efectes, sonoritat, conjunció amb l’entorn, originalitat, ritme, el guió de l’espectacle, l’arrencada inicial, el crescendo final i l’acceptació per part del públic.

 

Cada un dels setze criteris es puntua de 0 a 10, per la qual cosa, cada membre del jurat pot atorgar un màxim de 160 punts, i per tant cada empresa pot obtenir un màxim de 2.080 punts.