Cursos de natació gratuïts per a tots els alumnes de P5 de la ciutat

La iniciativa es desenvoluparà el curs escolar vinent a les piscines municipals

Per . Actualitzat el

El Patronat Municipal d’Esports promourà a partir del curs escolar vinent el programa ‘Juguem a nedar’ per fomentar la pràctica de la natació entre els infants de la ciutat.

A partir d’aquest mes d’octubre, prop de 1.300 nens i nenes, alumnes de P5 dels centres educatius de la ciutat, tindran la possibilitat de gaudir, sempre a través de l’escola, de cursos de natació gratuïts en horari lectiu.

Aquesta actuació s’emmarca en la voluntat del Patronat Municipal d’Esports i de l’Ajuntament d’aproximar l’activitat física a tots els sectors de la població i, en especial, a la infància, franja d’edat on la pràctica esportiva comporta múltiples beneficis: millora de les capacitats coordinatives, millor coneixement del propi cos i l’autoestima, afavoriment de les relacions socials, creació d’hàbits esportius o creació d’hàbits higiènics correctes, entre d’altres.

La natació escolar s’organitzarà en cursos de 30 setmanes, en sessions setmanals de 50 minuts de durada cadascuna. Totes les activitats, que es desenvoluparan d’octubre a maig, tindran lloc a diferents piscines municipals.  

El cost de l’activitat, que serà gratuïta per a tots els nens i nenes participants, serà assumit per l’Ajuntament de Tarragona.

El programa ‘Juguem a nedar’ inclou el monitor/a titulat de natació, l’assegurança esportiva del participant, una fitxa d’avaluació i el material esportiu auxiliar, i no inclou el transport del centre escolar a la instal·lació esportiva ni el personal que ajudi els infants al vestidor.

Durant els cursos els participants, a més d’aprendre a nedar, desenvoluparan elements específics del medi aquàtic com la respiració, la flotació i la propulsió, i les habilitats aquàtiques bàsiques com desplaçaments, girs, salts i els equilibris, entre d’altres.

El Patronat Municipal d’Esports contactarà els propers dies amb totes les escoles de Tarragona per detallar les condicions d’ús i formalitzar les inscripcions.