Els espectacles i els rituals centraran la 17a Nit de Bruixes

Se celebrarà els dies 24 i 25 a l’entorn de la Vila Closa i disposarà de més espai dedicat a la fira

Per . Actualitzat el

Nit de les Bruixes d'Altafulla

Les bruixes i els bruixots prendran el protagonisme a Altafulla aquest cap de setmana en el marc de la 17a Nit de Bruixes. Per sisè any consecutiu, la fira es durà a terme al llarg de dos dies, dissabte 24 i diumenge 25, amb un ampli programa carregat d’espectacles, conferències i rituals tots ells vinculats al món esotèric i místic. La presentació ha tingut lloc aquest matí a la plaça del Pou, i ha comptat amb l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso; el regidor de Turisme, Pere Gomés; el coordinador de la mostra, Diego Spano, i la bruixa protagonista del cartell d’aquesta edició.

Com a novetats d’enguany destaca l’ampliació de la fira, l’obertura del Museu Etnogràfic i el ritual de la matinada de divendres a dissabte que obrirà l’edició, a banda de totes les novetats quant a noves disciplines esotèriques i del naturisme, i una renovada imatge de la Nit de Bruixes d’Altafulla. Així, el dissabte 24 de juny, a la una de la nit, tindrà lloc el ritual de Sant Joan (dintre de la revetlla del divendres 23 de juny), que anirà a càrrec de Xavier Tort, de l’Escola Mariló Casals, que explicarà com aprofitar les energies màgiques d’aquesta nit tan especial per deixar enrere allò que ja no es vol, i demanar allò que es vol assolir en aquest nou any, fins al proper Sant Joan, de manera divertida, però a la vegada màgica.

Precisament, el coordinador de mostra, Diego Spano, ha explicat que l’objectiu per aquesta edició és fomentar els espectacles per incentivar la interacció i participació amb el públic. D’aquesta manera, la fira ofereix enguany quatre rituals, set conferències especialitzades, una cercavila dels Gegants d’Altafulla pels carrers embruixats de la Vila Closa i dos actuacions musicals en directe. A banda, com a novetat aquest any, s’incorpora l’obertura del Museu Etnogràfic d’Altafulla, i unaexposició artística de fotografies de les bruixes més encantadores del municipi, a càrrec de Joan Casas.

Està previst que unes 10.000 persones visitin aquesta edició. Respecte a aquesta xifra, el regidor de Turisme, Pere Gomés, ha remarcat que més enllà del número de visitants, “el que pretenem és transmetre al visitant allò que organitzem des de la qualitat més que la quantitat. És a dir, el que volem és sorprendre amb les activitats que organitzem de manera especial”.

Com ja es va produir l’any passat, la Nit de Bruixes d’Altafulla tornarà a comptar amb la participació d’un dels mestres més coneixedors d’aquest món com és Sebastià d’Arbó; així com també amb la Mostra d’Oficis i el Mercat Encantat, amb una quarantena de parades, on tot el centre històric es vesteix per l’ocasió, decorant els carrers per recrear un ambient adequat, on es podrà trobar gats negres, mussols i aranyes penjats de fanals o finestres, carrerons plens de teles d’aranya o gegantines bruixes de cartró pedra que sortiran a dansar durant el cap de setmana.

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha subratllat també que «més enllà d’organitzar una festa, el que volem és reivindicar la figura de la dona, i en aquest cas, de les bruixes que, com sabeu, eren dones amb una visió de futur que en molts dels seus casos van ser discriminades injustament». En referència a això, ha apuntat sobre la conferència que oferirà David Martí, el diumenge 25 de juny a la Placeta, que porta per títol «Històries i llegendes de bruixes a Catalunya».

La Nit de Bruixes d’Altafulla amplia enguany la seva superfície a la gespa del Castell amb la finalitat d’encabir-hi l’oferta gastronòmica amb la suma de les food trucks, com a novetat d’aquesta edició. D’aquesta manera, la mostra es distribueix en sis espais diferenciats com la gespa del Castell (oferta gastronòmica), la plaça de Sant Antoni, plaça del Pou, La Placeta i la plaça de l’Església (mercat esotèric), i el carrer dels Oracles.

La Nit de Bruixes d’Altafulla és una fira organitzada per la regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla i compta amb la col·laboració d’Altafulla Ràdio, l’Escola Mariló Casals, el Patronat de Turisme de la Costa Daurada de la Diputació de Tarragona i l’Escola de Vida Tàlem.