La primera obra d’Antoni Gaudí està a Tarragona ciutat

La capella de Jesús i Maria s’obrirà al públic a partir de l’1 de juliol

Per . Actualitzat el

La ciutat de Tarragona atresora la primera obra del geni internacional Antoni Gaudí sense que el món ho coneixi. L’empresa turística Expertus, encarregada de gestionar les visites turístiques a la Catedral de Tarragona, ha decidit posar fi a aquest incomprensible oblit i a partir de l’1 de juliol obrirà al públic per tal de realçar el valor de l’increïble altar i altres peces que un joveníssim Gaudí va crear a la capella de Jesús i Maria (santuari de Nostra Senyora del Sagrat Cor) quan encara no havia ni acabat els seus estudis d’arquitectura. Aquesta primera obra de Gaudí és, a més a més, l’única documentada que trobem a les comarques de Tarragona.

Fa més d’un segle que Tarragona té una joia de valor incalculable, tant des del punt de vista cultural com arquitectònic, i fa més d’un segle que aquesta roman desconeguda a la capella de Jesús i Maria, a pocs metres del Teatre Metropol de Josep Maria Jujol, precisament un dels deixebles predilectes de Gaudí. Feia temps que mossèn Antoni Martínez Subías, rector del santuari i responsable de gestió patrimonial de l’Arquebisbat, insistia que calia donar a conèixer al món aquesta primera obra de Gaudí. De la mà d’Expertus, empresa que gestiona amb èxit les visites a la Catedral de Tarragona, i amb la col·laboració del Patronat de Turisme de Tarragona, ara s’inicia una campanya de promoció de l’obra que començarà l’1 de juliol amb l’obertura de la capella als visitants, que pagaran entre 3 i 5 euros que es destinaran a la restauració i el manteniment de l’opera prima del geni.

Marketa Stverakova, directora d’Expertus, apunta que «es tracta d’una joia increïble. Ara treballarem per donar a conèixer el santuari dins dels circuits turístics interessats en l’obra de Gaudí. Estem contactant amb operadors turístics i el Patronat de Turisme de Tarragona l’està destacant dins dels catàlegs on es recullen els atractius de la ciutat. Aquest estiu farem especial incís en la gent del territori, que en general desconeix que a Tarragona hi ha la primera obra de Gaudí, i farem una campanya especial pensant en els creuers que passen pel Port de Tarragona. Les visites aquest estiu seran un banc de proves per decidir com promocionem el santuari en els pròxims anys. Hi ha molt turisme internacional que cada any visita Barcelona per l’obra de Gaudí i podem establir sinergies perquè baixin a Tarragona a conèixer la primera feina que va fer quan era molt jove».

Manifestador de la Mare de Déu

 

Altar amb àngels

 

Detall d’un dels àngels de Gaudí

 

Columnari i cúpula

 

Vitrall de la capella de Jesús i Maria

 

Visita institucional amb els responsables del Patronat de Turisme de Tarragona, el rector de la capella i representants de l’empresa Expertus.