Recol·lecta per arreglar el parc públic del Milà

El Goteo el duu a terme el projecte d’educació respectuosa el Submarí Lila

Per . Actualitzat el

La cooperativa el Submarí Lila ha engegat una campanya per recaptar fons per adequar els espais de patis i parc públic del Milà, municipi on esta ubicada la escola lliure de l’entitat.

El Submarí Lila és un projecte d’educació respectuosa iniciat el 2008 per un grup d’educadors i famílies, a la comarca del Baix Camp. Actualment ofereix les etapes educatives d’educació infantil i primària. Constituït des del 2013 com cooperativa mixta d’ensenyament, a dia d’avui compta amb 82 infants i 154 socis. Com a cooperativa autogestionada i sense afany de lucre, el projecte es va traslladar el curs 2014-15 a la població d’El Milà, a l’Alt Camp, perseguint entre d’altres coses, l’homologació de l’escola de primària (2014 – 2015)

El trasllat a la nova ubicació i l’homologació han suposat múltiples inversions per tal d’adequar els espais disponibles a la nostra manera d’entendre l’educació. Entre elles hi ha hagut la construcció d’una nova aula de primària, la millora permanent de les instal·lacions, i – una de les més fonamentals- l’adequació dels espais exteriors. Totes aquestes tasques s’han realitzat de forma col·lectiva, amb el suport de moltes hores de voluntariat per part dels membres de la cooperativa.

La necessitat de dignificar els patis de cada un dels espais educatius del projecte va topar amb la realitat d’un poble amb escassos recursos econòmics i un parc públic ple de possibilitats.

Fruit d’aquesta necessitat nascut el projecte “Un parc, un pati, un espai per florir”, el qual ha donat lloc a un procés participatiu entre infants, educadors, famílies i l’ajuntament del Milà per a la co-creació d’un pati-zona verda públics per al poble, integrats en el projecte d’escola.

És per aquest motiu que demanen el vostre suport en aquest projecte per ajudar-los a fer-lo realitat.