L’empresariat tarragoní ret homenatge a l’empresa tortosina d’autocars HIFE

L’acte s’ha celebrat un any més al Palau de Fires i Congressos de Tarragona

Per . Actualitzat el

 

Futur, objectius i una mica d’humor per explicar tots els reptes que s’obren amb l’any vinent. Aquests són els tres eixos sobre els quals ha basculat la Nit Empresarial 2017 que, sota el lema de “2018, tret de sortida” ha aplegat diverses intervencions que tenien com a objectiu destacar quins són els horitzons que s’obren per al sector empresarial de les comarques de Tarragona per l’any vinent.

Enguany la Nit Empresarial celebrat al Palau de Fires i Congressos de Tarragona ha comptat amb l’aportació de l’humorista i monologuista Javi Sancho, nascut a Tarragona fa uns 29 anys i que compta amb una de les trajectòries professionals més llançades del moment.

L’acte s’ha iniciat amb la ja tradicional entrega de Guardons i Reconeixements a les empreses que, durant el 2016, han destacat per la seva trajectòria i capacitat d’incidir en el territori.

 

Reconeixements que entreguen les associacions vinculades a CEPTA

PREMIAT ASSOCIACIÓ QUE L’OTORGA
FRUTAS Y PIENSOS INMACULADA, S.A Associcació d’Empresaris Comarques de l’Ebre
IMPREMTA RAMON Associació d’Arts Gràfiques de les Comarques de Tarragona
SERVEIS SANITARIS DE TARRAGONA, S.L.P Associació d’Empresàries i Directives del Camp de Tarragona
TALLER CIVIT, S.L ASTAVE
CERO PUNTO CERRAJEROS Botiguers de Tarragona

 

Reconeixements a la Fidelitat:

-ALIMENTOS BIOLÓGICOS OLEANDER, S.A.
-HNOS. GUASCH, S.A.
-INGENIERIA Y MONTAJES ELECTRONEUMÁTICOSO, S.A.
-SISTEMES INTEGRALS DE REFRIGERACIÓ, S.A.
-MAINSERFOC, S.L

-TECNOCAT 21, S.L.

  

Entrega Reconeixement Especial 40 anys CEPTA

L’any 2017 coincideix amb el 40 aniversari de l’inici de l’activitat de la Confederació Empresarial de les Comarques de Tarragona (CEPTA), pel que l’entitat li ha fet entrega d’un Guardó Especial a qui va ser le primer president de l’entitat, Francesc Llevat i Briansó.

Entrega del Guardó dHonor CEPTA 2017: HIFE S.A.

Autocars Hife, fundada l’any 1915, pertany al grup empresarial que porta el seu nom amb seu a Tortosa. Es dedica fonamentalment al transport de viatgers per carretera, realitzant línies regulars urbanes, comarcals i línies nacionals. Realitza també serveis discrecionals i serveis per a fàbriques i escoles.

L’any 2013 inicia un procés d’internacionalització creant una base logística per realitzar serveis regulars a l’Àfrica central. L’any 2016 va transportar més de 5 milions de passatgers i la seva flota va realitzar més de 15 milions de quilòmetres.

Altres activitats del grup són la gestió de diferents estacions d’autobusos, àrees de restauració, agències de viatges minoristes i també diferents estacions de servei a la província. El grup compta amb una plantilla estable de més de 400 persones amb bases a Catalunya, Aragó, València i Guinea Equatorial.

El grup Hife aposta per una política de qualitat i de defensa del medi ambient, que implica la transformació contínua de la seva política empresarial per aconseguir la satisfacció dels seus clients.

Entrega dels Guardons CEPTA

GUARDÓ A LA PROMOCIÓ D’ACTIVITAT EMPRESARIAL: PACTE CAMP DE VALLS

El Camp de Valls – Parc Industrial de l’Alt Camp és un instrument de promoció econòmica, fruit d’un pacte estratègic signat pels 12 ajuntaments amb els 18 polígons industrials més importants de l’Alt Camp i del seu entorn; els agents econòmics i socials del territori; i empreses de sectors estratègics.

El principal objectiu del Camp de Valls és captar noves inversions per crear nova ocupació, seguint una política iniciada uns anys abans per l’Institut Municipal de desenvolupament Local VALLSGENERA, a la qual s’hi han afegit els objectius de:

  • Afavorir la competitivitat de les empreses.
  • Potenciar i millorar els serveis i les infraestructures dels polígons industrials.
  • Promocionar el sòl industrial disponible per a la captació d’inversions.
  • Potenciar el talent, la formació, la creativitat i la innovació.
  • Fer del Camp de Valls una marca industrial de referència internacional.

GUARDÓ A L’ECONOMIA COL·LABORATIVA: DOMINI DE LA CARTOIXA

Celler sostenible i ecològic fundat per Miguel Pérez l’any 1998 a la DOQ Priorat, una de les denominacions més importants del món del vi en l’àmbit nacional i internacional. En morir Miguel Pérez, Merche Dalmau es fa càrrec del celler.

Actualment, Clos Galena té una producció de 115.000 ampolles que exporta a 29 països amb les marques Clos Galena, Galena, Formiga de Vellut i Formiga de Seda. Els vins de Clos Galena han tingut un gran reconeixement per part de crítics nacionals i internacionals.

Merche Dalmau, involucrada en la societat civil de la província de Tarragona, fomenta el món de la cultura, solidaritat i promoció del territori amb diferents projectes. Un d’aquests és el projecte Art i Vi, on hem donat a conèixer a través dels vins la potència del nostre territori. 

GUARDÓ A L’ECONOMIA SOCIAL: SCA ESPAÑA

SCA és una companyia líder mundial en productes d’higiene i forestals que desenvolupa, produeix, comercialitza i ven articles sostenibles per a la cura personal, paper tissú i productes forestals.

Amb la recent adquisició de l’empresa BSN Medical, el grup ofereix productes per a la cura de les ferides, la teràpia compressiva i l’ortopèdia. Ven els seus productes en uns 100 països sota el paraigua de marques líder ben posicionades en l’àmbit mundial, com TENA i Tork, i regionals com Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo, Vinda i Zewa.

Ja que és un dels majors propietaris de boscos, a títol privat, a Europa, SCA dóna una gran importància a la gestió sostenible dels recursos forestals. El grup compta amb uns 46.000 treballadors.


GUARDÓ A LA RESPONSABILITAT SOCIAL: FUNDACIÓ ECOM

ECOM és un moviment associatiu, nascut el 1971, que aposta per la suma d’esforços i l’actuació conjunta de les entitats que treballem per a la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat física i el foment de la seva autonomia personal i igualtat d’oportunitats.

ECOM té una doble missió:

1/ Defensar l’exercici dels drets de les persones amb discapacitat física per assolir la plena inclusió social i millorar la seva qualitat de vida, amb l’empoderament de les persones com a eix vertebrador.

2/ Enfortir el sector associatiu de la discapacitat física a través de la participació, la representació i el seu empoderament.

Algun dels serveis que presta ECOM són: el Servei d’Integració Laboral, el Servei d’Assistència Personal, el Servei de Monitors de Suport a la Inclusió a l’Escola, el Servei d’Auxiliar de Vestidor, Assessorament i Orientació Social, i Formació especialitzada, entre altres.
GUARDÓ A LA CREACIÓ DOCUPACIÓ: JIGSAW BRITISH SCHOOL

JIGSAW BRITISH SCHOOL és la primera i única escola britànica del territori. Va iniciar la seva activitat l’any 2008 com a guarderia en immersió lingüística en llengua anglesa i amb el pas dels anys i amb la confiança de les famílies que porten els seus infants a l’escola està creixent de forma progressiva, assolint el passat mes de gener de l’any 2017 la inauguració de la seva nova escola, un edifici de nova construcció al municipi de El Catllar, on en aquests moments gaudeixen d’una educació britànica els nostres alumnes de fins a 1r de Primària.

El projecte contempla l’ampliació de forma progressiva i anual fins a arribar a disposar de la totalitat del centre fins a batxillerat l’any 2027, any on es graduarà la nostra primera promoció.
GUARDÓ A L’EMPRESA FAMILIAR: AUTOCARS NIKA, SL

Transport Discrecional de Viatgers. Transport Escolar i de Menors. Transport Turístic. Transport de Congressos, Incentius i Reunions. AUTOCARS NIKA SL és una empresa familiar de tercera generació dedicada al transport discrecional de viatgers, fundada l’any 1972 a la ciutat de Tarragona.

Sobreviure durant 45 anys no és tasca fàcil per a qualsevol empresa familiar. Des de la seva fundació per part de Josep Miquel Font i continuada pel seu fill Josep Maria Miquel Petisco. Actualment porten la gestió efectiva els tres néts del fundador, els germans Elisa, Glòria i Josep Maria Miquel Cruz que ja preparen els besnéts del fundador per quan els arribi l’hora del relleu.

L’empresa s’ha fixat entre els seus principals objectius perdurar en el temps i fer efectiu el relleu generacional, el qual ja s’ha produït en dues ocasions i prepara per a la tercera, el que permetria consolidar-los com una empresa familiar històrica de quarta generació.

GUARDÓ A LEMPRENEDORIA: MAS FORASTER 1923, SL

Des del 1998 al Celler Mas Foraster continuem apostant i millorant el nostre perfil: ser un celler familiar, 100% collita pròpia, viticultura ecològica, producció limitada i control de tot el procès de la vinya per garantir la millor qualitat dels nostres raïms i buscar l’excel·lència en els vins Josep Foraster (D.O. Conca de Barberà).
GUARDÓ A LA INNOVACIÓ / NOVES TECNOLOGIES: MOVERTIS (Beeko Engineering Solutions, SL)

Movertis és una empresa que ofereix una plataforma de control de vehicles i empleats en temps real. La nostra plataforma permet controlar on es troba cada vehicle i treballador, l’activitat que han dut a terme (viatges, parades, horaris…) i genera informes que ajuden a l’empresa a treballar de forma més ràpida i optimitzada.

A més, el client pot analitzar estratègicament els costos de la seva flota, la inversió destinada a cada client i les incidències operatives diàries (ús no laboral, consums en ralentí, retards a les visites als clients, gestions personals en horari d’oficina). Es tracta d’una solució que combina la tecnologia i tacògrafs, que permet a l’empresa controlar en tot moment tot el que està passant fora de les seves oficines, de manera que s’optimitzen despeses i temps.


GUARDÓ A LA INTERNACIONALITZACIÓ: SINDAR EUROPEA, S.L
Fabricació i muntatge de fusteria i decoracions per a projectes singulars i de luxe. Haver passat de ser una fusteria tradicional amb el 100% de la facturació en l’àmbit nacional a una fusteria d’alt valor afegit orientada als projectes de luxe amb el 90% de la facturació a nivell internacional.

L’empresa ha finalitzat projectes com el Palau de l’Emir de Qatar a Marroc, el Palau presidencial de Turkmenistán, el Hotel Four Seasons de Casablanca entre d’altres i, actualment, es troba realitzant un projecte a Kuwait pel despatx de l’arquitecte Norman Foster. Actualment també treballen en l’equipament i decoració del primer hotel de 7 estrelles de Qatar
GUARDÓ A LA TRAJECTÒRIA EMPRESARIAL: DOW CHEMICA IBERICA, S.L – 50 ANIVERSARI
El complex industrial de Dow a Tarragona està format per dos subpolígons de producció: la fàbrica d’olefines (complex nord) situat a La Pobla de Mafumet i la planta de derivats d’etilè (complex sud), a La Canonja.

Les instal·lacions del subpolígon nord, són úniques en el món pel seu innovador procés de producció. Dow ha invertit 700 milions d’euros en els darrers 10 anys en aquest complex industrial per a modernitzar les instal·lacions i afrontar el futur amb una major competitivitat, sostenibilitat i seguretat.

 

GUARDÓ A L’EMPRESA DESTACADA: SOCIEDAD ESPAÑOLA DE CARBUROS METÁLICOS, S.A

Carburos Metálicos és una companyia líder en el sector de gasos industrials i medicinals que produeix, distribueix i ven gasos per a múltiples sectors: metal·lúrgia, vidre, aigües, alimentació, medicinal, energia petroquímica, laboratoris, congelació, refrigeració, enologia, oci i begudes.

La companyia aporta una amplia gamma de productes, solucions i serveis als seus clients, així com materials i equips destinats a les aplicacions d’aquests gasos.

Reptes per al 2018

La segona part de la trobada se centrarà en Les inversions previstes en el territori i les seves repercussions i, en especial, es farà esment a les possibilitats que s’obren amb els Jocs Mediterranis, que Tarragona acollirà la durant la primavera del 2018.

Així, el comissionat dels Jocs Mediterranis 2018 i de la Ciutat Intel·ligent, Javier Villamayor, intervindrà per explicar l’impacte de futur d’aquest esdeveniment. En aquest bloc també hi haurà una taula rodona que comptarà amb les intervencions d’atletes que han viscut lexperiència olímpica, com Santiago Esteva (natació), Sílvia Fontana (natació), Antoni Pinilla (futbol) i Eladi Vallduví (tir).

Intervencions i parlaments

A banda, de la intervenció del president de CEPTA, J.Antoni Belmonte, s’han produït les aportacions del president de Foment del Treball Nacional, Joaquim Gay de Montellà, i del conseller dEmpresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Jordi Baiget. Els dos han fet referència a diferents aspectes claus de l’economia i les seves repercussions per a l’empresariat tarragoní.

 

Col·laboradors i patrocinadors

La Nit Empresarial 2017 compta amb el patrocini de BBVA CX, Diputació de Tarragona, Port de Tarragona i Salut i Treball, que fan possible que un acte d’aquesta repercussió es pugui celebrar any rere any.