La 19a Fira del Vi de la DO Tarragona, a la Rambla Nova

Els dies 16, 17 i 18 de juny es podran tastar més d’un centenar de vins elaborats per una vintena de cellers de les quatre comarques de la DO

Per . Actualitzat el

La dinovena edició de la Fira del Vi de la DO Tarragona, que organitza el Consell Regulador de la DO Tarragona, tornarà a la Rambla Nova de Tarragona els dies 16, 17 i 18 de juny com sempre en horari de divendres a la tarda i de matí i tarda en les jornades de dissabte i diumenge. Aquest esdeveniment reunirà una vintena de cellers de les quatre comarques del territori vitivinícola de la DO Tarragona, l’Alt Camp, el Baix Camp, el Tarragonès i la Ribera d’Ebre i també productors de cava i vermut d’aquestes comarques. En total a la fira s’hi podran tastar més de 100 vins de la DO Tarragona, caves elaborats al territori vitivinícola de la DO Tarragona i també vermuts elaborats per cellers de la DO.

Aula de tast
Enguany la fira es complementa amb una aula de tast on s’hi faran presentacions de tallers, gastronomia del territori amb restaurants Km0, música en directe i altres activitats

Vi amb oferta gastronòmica
A banda dels cellers, la fira també tindrà una oferta complementària d’activitats. A la carpa de tastos -que hi haurà a l’extrem nord de la Rambla Nova- s’hi faran presentacions de productes i dels vins dels cellers participants a la fira amb entrada gratuïta prèvia reserva a la carpa de venta de tiquets. La fira també comptarà amb una oferta complementària de música en directe amb la presència el dissabte a la tarda del grup local Tonnety & els farsants del suing. Al mateix temps, hi haurà una completa oferta gastronòmica integrada per parades de formatges i embotits catalans i una selecció de restaurants del territori amb productes km0 que s’han agrupat amb el nom del col·lectiu Taula per a 4 i que oferiran les seves degustacions.
Com a novetat el dissabte al migdia (13.00h), el Consell Regulador de l’oli de la DOP Siurana oferirà una selecció de petites degustacions gastronòmiques que ha preparat el cuiner Gerson Ribal i que estan acompanyades per oli amb DOP Siurana.

La fira del vi de la DO Tarragona obrirà les seves portes el divendres a partir de les 18.00 euros i els interessats en tastar els vins hauran de comprar el tiquet que val 10 euros i dóna dret a una copa marcada amb el logotip de la fira, un portacopes i 6 degustacions de vins.

Acte previ a l’Espai Turisme
Per tal d’escalfar motors, la Fira del Vi de la DO Tarragona ha organitzat el dimecres 14 de juny a l’Espai Turisme, al carrer Major 37 de Tarragona, una tast de varietats tradicionals de la DO Tarragona que estarà dirigit pel divulgador Miquel Figini, el director de l’Espai del Vi Català (www.espaidelvicatala.cat) que ara també arriba a Tarragona. Aquest acte comptarà també amb la col.laboració de la DOP Siurana que oferirà uns petits tastets gastronòmics. Cal reservar prèviament a info@dotarragona.cat o al telèfon 977217931

Organització i col.laboradors
El Consell Regulador de la Fira del Vi de la DO Tarragona compta de nou amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona, el Patronat de Turisme de Tarragona, la Diputació de Tarragona, el Departament d’Agricultura de la Generalitat i l’INCAVI. En aquesta ocasió els patrocinadors son REPSOL, AFEPASA (Sofrera Pallarès), PORT DE TARRAGONA i la CEPTA.