La 12a Desvetlla dels Ninots inicia l’estiu a Tarragona

Per . Actualitzat el

Com cada any per aquestes dates, Tarragona es prepara per donar la benvinguda a l’estiu i ho fa amb moltes ganes de festa i disbauxa. I la millor forma d’iniciar aquesta estació és la Desvetlla dels Ninots, organitzada per la Colla de Diables Voramar del Serrallo-Víbria de Tarragona i el Ball d’en Serrallonga i que se celebrarà el proper dissabte 17 de juny.

 

En aquesta dotzena edició, l’acte arriba amb algunes novetats. La cercavila amb els ninots començarà com sempre a la plaça del Fòrum però ho farà a dos quarts de dotze de la nit. A més, se seguirà el següent recorregut: plaça del Fòrum, carrer Merceria, plaça de les Cols, carrer Major, carrer de la Nau i, enguany, finalitzarà a la plaça del rei.

 

Els encarregats de posar música a la festa seran els components de la txaranga Band Tocats que acompanyaran la cercavila fins a la plaça del rei. Allà se servirà el primer tastet de mamadeta de l’any. I una altra de les novetats és que per a aquells que vulguin una beguda no alcohòlica també se serviran tastets de granissat.

 

Com ja és tradició, els ninots són un reflex de la sàtira i la crítica social de la nostra ciutat. Aquest any, tots dos ninots representen la necessitat de solucionar, d’una vegada per totes, les goteres que té la Casa de la Festa. La Colla de Diables Voramar del Serrallo-Víbria de Tarragona s’ha encarregat de la ninota amb la creació d’un cubell d’aigua ple fins dalt de color vermell i amb dibuixos dels elements del Seguici Popular. Alguna de les il·lustracions que protagonitzen el cubell són el logo de la Casa de la Festa i dibuixos d’elements del Seguici Popular de Tarragona, com per exemple la Mulassa, el Lleó, l’Àliga, la Cucafera i la Víbria, entre altres. El cubell està ple de forats, en mal estat, tal com està la casa de la nostra festa.

 

Per la seva banda, el Ball d’en Serrallonga ha creat un ninot que també reivindica un espai en bon estat. Es tracta d’un bandoler que, a banda del seu trabuc, necessita unes ulleres i un tub de busseig per intentar sobreviure a les goteres i a les inundacions de la Casa de la Festa.

 

Els dos ninots seran cremats durant la revetlla de Sant Joan: la ninota es cremarà a partir de dos quarts de vuit al Serrallo i el ninot a la Rambla Nova, a partir de les dotze, un cop s’hagi fet la tradicional lectura del Manifest i les consegüents carretillades.