Cultura i micromecenatge

A casa nostra tenim moltes mostres d’aquesta fórmula participativa. En destaquem dues: una que ja és una realitat i una altra que vol ser-ho

Per . Actualitzat el

El micromecenatge és una fórmula de finançament de projectes que poden ser de caràcter cultural, social, científic… basat en la col·laboració col·lectiva mitjançant la qual es beneficia tant l’impulsor del projecte com les persones que hi contribueixen, és a dir, els mecenes. Amb aquesta eina s’han dut a terme moltes idees que, d’una altra manera, potser no trobarien la font de finançament necessària per esdevenir una realitat. A casa nostra tenim moltes mostres d’aquesta fórmula participativa i avui en destaquem dues. Una que ja és una realitat i una altra que vol ser-ho.

Si vols t’ho explico

El dia 13 de juny es va presentar al Museu d’Art Modern de Tarragona l’àlbum il·lustrat Si vols… t’ho explico, amb text de MontserRat Cebrián i il·lustracions d’ Yvonne Fuster, un projecte amb el qual es vol ajudar les persones malaltes de càncer a través de la il·lustració i la literatura. Mitjançant una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Tot Suma, les autores han pogut fer realitat aquesta iniciativa, que ha vist la llum en forma d’exposició, llibre i vídeo. Després d’apartar els llibres que han d’anar als hospitals, la resta es podran adquirir pel preu de 15 euros, a Tarragona, a les llibreries La Capona, la Rambla, Adserà i Abacus. Per a la resta de Catalunya es podran encarregar a la cadena Abacus.

Els beneficis obtinguts amb la venda d’aquest romanent seran utilitzats per a un altre projecte solidari que les autores ja han iniciat: un altre àlbum il·lustrat en suport a la lluita contra la malaltia però aquest cop enfocat a un públic més jove.

RSC… trio de jazz

L’altre projecte el protagonitza un trio de jazz, RSC, format per Angie Rodríguez (veu), Lluís Capdevila (piano) i Iván Sáez (saxo baríton), que estan immersos en el procés de publicació del seu primer disc Our Love is Here to Stay i pretenen fer-ho realitat mitjançant la fórmula del micromecenatge. Angie és una cantant feta en l’escena del jazz nacional; actualment és professora de cant i terapeuta-rehabilitadora vocal a la Xarxa de Santa Tecla. Lluís, de Falset (Priorat) va créixer musicalment a la ciutat de Nova York, on va romandre durant gairebé una dècada. Iván Sáez és un especialista en el saxofon baríton i un component actiu de nombrosos grups de jazz.

El disc es publicarà després d’aconseguir que 200 persones encarreguin una còpia física signada pel grup, que inclou la seva descàrrega legal. La contribució és de 20 euros.

Per col·laborar amb RCS ha aquest número de compte: ES83 2100 4818 6022 0010 9742

Més informació a: www.rcsmusica.com