Vila-seca s’implica en la Setmana de la Salut

Els actes van començar el dia 2 de juny i s’allargaran fins al dia 10

Per . Actualitzat el

Fa més de vint anys que Vila-seca celebra la Setmana de la Salut, un esdeveniment que implica de manera transversal l’administració, la ciutadania, el teixit associatiu i els serveis sanitaris amb l’objectiu de fer pedagogia i dinamitzar totes aquelles conductes que afavoreixen la salut de les persones, independentment de la seva edat. La Setmana ja va començar el dia 2 de juny i s’allargarà fins al dia 10, amb tot un seguit d’actes, coordinats des de la regidoria de Benestar Social i Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Vila-seca i la col·laboració activa de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla.

Aquests actes es van iniciar ja divendres passat amb una visita al Centre de Salut de la Pineda per part dels alumnes de P3 i P5 de l’Escola Cal·lípolis, els quals van poder conèixer de primera mà les instal·lacions d’urgències i de pediatria i veure com és una ambulància per dins.

Dimarts van tenir lloc tres actes:  una caminada des del Centre de Salut de Vila-seca dinamitzada per Núria Rofes, infermera del mateix centre; un taller de psicomotricitat sensorial per a infants de 0 a 3 anys, a càrrec d’Eva Esteruelas, infermera pediàtrica de l’ABS de Vila-seca a la Ludoteca, i la conferència «On trobo la Salut a Vila-seca?», a càrrec de les doctores Cinta Daufí i Marta Borrell, de la Xarxa de Santa Tecla, al Centre Cívic i Cultural El Colomí.

Dimecres dia 7 de juny tindrà lloc la conferència «Prevenció del càncer de pell» a càrrec de la doctora Rosa Maria Guinovart, dermatòloga de la Xarxa de Santa Tecla, i divendres 9 de juny a les 17 h es farà l’activitat «La Residència surt al carrer», una passejada pel municipi acompanyats de familiars i voluntaris, que partirà des de la mateixa Residència.  Per acabar, el dissabte 10 de juny de 9 a 21 h, es durà a terme la Marató de Donació de Sang al Centre de Salut.

Durant la Setmana de la Salut també es realitzarà un Concurs de Fotografia que acabarà el 15 de juny, sota el títol «On trobo la Salut a Vila-seca?». Tothom que vulgui participar-hi podrà fer-ho penjant les seves fotografies a Instagram amb el hashtag #VilasecaSetmanaSalut. També d’aquesta mateixa temàtica tindrà lloc una exposició de murals al Centre de Salut, amb la participació de les llars d’infants de Vila-seca.

La Xarxa de Santa Tecla, un actiu en salut

Tal com explica la doctora Mireia Aymamí, metge de família de la Xarxa de Santa Tecla al consultori de la Pineda, «des de la Xarxa ens impliquem activament en l’organització de la Setmana de la Salut, que aquest any «està enfocada a identificar tots aquells actius o localitzacions (parcs, zones verdes, vies de bicicletes…) que aportin salut a les persones. Posteriorment es crearà un mapa que identifiqui tots aquests actius per poder-los mostrar a la ciutadania perquè ens ajudin a recomanar-los a manera de prescripció, entre els nostres pacients».

L’equip dinamitzador de la Setmana de la Salut és la Comissió de Comunitària, integrat per les doctores Mireia Aymamí i Ángela Martínez, les infermeres Genoveva Piza i Lucia Teruel, l’administrativa Izadí Flores i la treballadora social Sònia Gómez.