La Pobla estrena la seva Festa Major d’estiu

El pregoner de la Festa Major pobletana serà el meteoròleg Tomàs Molina

Per . Actualitzat el

La Pobla ja està de Festa Major. Aquest passat cap de setmana, el municipi va viure l’estrena del programa d’actes en honor de Sant Joan, patró del poble i a qui els pobletans i les pobletanes dedicaran unes festes que s’allargaran fins al 26 de juny. Ho faran amb un total de 45 propostes lúdiques, esportives, culturals i gastronòmiques que oferiran espais de protagonisme i de diversió a grans i petits, ja que la premissa bàsica fixada per l’Ajuntament a l’hora de confeccionar el programa d’actes ha estat, com sempre, oferir propostes de caire familiar, per a tots els públics.

Tot plegat va veure la llum el passat dissabte al matí, quan la Festa Major va donar el tret de sortida amb la trobada de vehicles clàssics i Ford Capri. L’amenaça de pluja va deslluir la trobada, si bé el degoteig de públic va ser constant a l’esplanada del carrer les Sorts, on s’hi va poder contemplar models històrics i enyorats de marques tan reconegudes com Seat, Ford, BMW, Volkswagen, Renault i un llarg etcètera. L’acte, a més, va inclou un vermut popular organitzat pel Club de Vehicles Clàssics de La Pobla i pel Capri Club Catalunya.

Ja a la tarda, el protagonisme de la Festa Major es va traslladar fins a l’auditori del Casal Cultural. La companyia reusenca Teatràvid va representar la comèdia “Sexes”, davant d’un públic majoritàriament adult que va gaudir amb aquesta proposta escènica on el sexe deixa de ser un tema tabú i es converteix en el fil conductor de l’obra.

Així es va arribar al matí de diumenge, quan la pluja va obligar a suspendre la 14a Bicicletada Popular. Aquesta, però, ja té nova data, i serà celebrada aquest proper diumenge 11 de juny, a les 10 hores. La sortida i arribada a la zona de les moreres, així com el recorregut i el posterior sorteig de premis entre els participants es mantenen intactes respecte a la previsió inicial.

En la seva nova data, la Bicicletada compartirà protagonisme i horari amb la trobada de puntaires i patchwork, organitzada per l’Associació de Dones ‘Mare de Déu del Lledó’. Tots dos actes arribaran després d’un cap de setmana carregat d’actes festius, que començaran el proper divendres a les 17.30 hores, amb una nova edició de L’hora del conte. En aquesta ocasió, i com sempre a la biblioteca municipal, Joan Boher oferirà “Els contes d’en Joan”, en un acte destinat al públic familiar i, sobretot, infantil.

L’activitat prosseguirà el dissabte 10 de juny amb el primer Torneig de minibàsquet, que posarà la nota esportiva al matí. Aquesta competició, de nova creació al municipi, permetrà veure en acció les joves promeses del bàsquet d’entre 11 i 12 anys, tota vegada que la cita reunirà els clubs i escoles de bàsquet de Sant Pere de Ribes, l’Hospitalet de Llobregat, Benicarló i diversos punts de la província de Tarragona, en un torneig organitzat per l’Associació Esportiva de La Pobla de Mafumet.

A l’hora de dinar, la gent gran monopolitzarà l’atenció de la Festa Major amb el tradicional dinar d’homenatge a la vellesa. En aquesta ocasió, la cita estarà amenitzada per Enigma Orquestra.

La música seguirà sonant a la tarda quan, a partir de les 18 hores, tindrà lloc al Casal Cultural el festival de flamenc i dansa organitzat per l’Associació Familiar Més 30. Només dues hores després, a les 20 hores, començaran els esperats Versots, a càrrec de l’Associació Juvenil ‘Els 7 Pecats Capitals’ Ball de Diables de La Pobla. La plaça de la Vila acollirà aquest acte i l’inici del posterior correfoc infantil, que comptarà amb l’animació i el foc de l’entitat local, així com també de les Diablesses petites de la Geltrú, els Dimonis de Montblanc, la Cabra Petita de Reus i l’Au Fènix de La Pobla de Mafumet.

Finalment, l’activitat festiva de dissabte també inclourà una nova cita esportiva. En aquest cas, el futbol serà el protagonista d’un interessant duel entre els conjunts veterans del CF Pobla i el CF Icomar.

Un cop completats aquests actes, la Festa Major de La Pobla viurà un parèntesi fins al dissabte 17 de juny, quan arribaran alguns dels plats forts de la celebració, com ara el pregó a càrrec del meteoròleg Tomàs Molina, i tot un reguitzell de propostes per a tots els públics que configuraran, un any més, una festa per al record a La Pobla de Mafumet.