L’Ajuntament recepciona les obres de Via Augusta

A partir d’avui, el vial ja està obert al passeig de vianants i al trànsit rodat

Per . Actualitzat el

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, acompanyat de la regidora de Via Pública i Urbanisme, Marisa Méndez-Vigo; el regidor de Turisme, Pere Gomés, i tot l’equip de govern de l’Ajuntament d’Altafulla, han formalitzat aquest matí la signatura de l’acta de recepció de les obres d’urbanització del tram central de Via Augusta, àrea d’aparcament nord, zona verda la Fassina i tall del carrer Boga, al Barri Marítim, culminant així un dels projectes urbanístics cabdals d’aquest mandat.

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha qualificat el dia d’avui com a “històric perquè hem fet una inversió molt important al Barri Marítim que, per nosaltres, és un element dinamitzador de l’economia d’Altafulla”. Fèlix Alonso ha afegit també “que esperem que algun dia es pugui continuar amb el pla especial de millora del barri perquè s’ha renovat tot un carrer per al gaudi de tothom”, i ha sentenciat: “Això també ha estat possible a l’esforç de molta gent, i especialment, a un equip de govern que sempre s’ha mantingut unit”.

Aquest carrer principal de la façana marítima, la Via Augusta, s’ha reformat per organitzar millor l’estacionament a tot el barri, i s’ha deixat dos carrils, un en cada sentit de circulació per als vehicles. D’aquesta manera es concentra al màxim l’espai destinat al trànsit rodat, evitant que assoleixin velocitats elevades i es doni el màxim espai possible a les voreres, una de les quals s’hi ha habilitat un carril bici de doble sentit amb un sòl estructural, que permet la filtració de les aigües pluvials amb la mateixa funció dels escocells dels arbres i la vegetació.

L’amplada de les voreres ha permès també la inclusió de vegetació arbrada, així com àrees amb canvis de paviments. L’ampliació de voreres i l’eliminació d’aparcaments en aquest tram central, també afavorirà la dinamització del comerç i la restauració.

Juntament amb la transformació del carrer de la Fassina, recentment inaugurat, el projecte d’urbanització del tram central de Via Augusta, àrea d’aparcament nord, zona verda la Fassina i tall del carrer Boga, al Barri Marítim ha permès concentrar el màxim nombre de places d’aparcament en aquest lloc per tal d’absorbir les places que s’han eliminat a Via Augusta, així com també embellir la zona verda.

Les actuacions en aquest tram de la Fassina han estat la creació, en el tram oest, que limita amb la via del tren, d’una nova bossa d’aparcament d’asfalt de 68 places permanents degudament marcada amb senyalització horitzontal; i una altra zona d’aparcament, que s’integra dintre del vial amb terra de sauló, en el tram est, que limita amb la zona verda pública, i que forma una altra bossa d’aparcaments d’unes 60 places més.

Cal remarcar també que l’actual zona verda actua com a únic element que uneix les dues àrees verdes que, abans de les obres, estaven separades pel carrer Boga. Això ha permès organitzar de forma unitària tot aquest àmbit amb recorreguts per a vianants i creant espais més generosos pel passeig i el gaudi dels veïns amb espais amplis i arbrat.

El projecte de Via Augusta, a banda de la profunda remodelació i redistribució dels espais, contempla una important actuació d’integració urbanística tant de la plaça dels Vents com l’Oficina Municipal de Turisme i l’església, on se li ha tret el mur de separació per tal d’integrar-la dintre del vial. Aquesta darrera actuació finalitzarà cap a finals de juny.

Les obres han tingut un cost de 849.274,80 € amb IVA inclòs, i han anat a càrrec de la Unió Temporal d’Empresas Actividades de Infraestructuras Públicas y Conservación y López Instalaciones Eléctricas SL. El projecte urbanístic ha rebut dues subvencions importants, una, per part del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, en la vessant turística, amb 229.868,07 €; i una altra, de la Diputació de Tarragona, d’uns 200.000 euros, en concepte dels Jocs Mediterranis.