Una capital per a tothom

Per . Actualitzat el

La societat tarragonina sembla disposada a obrir per fi el debat sobre el model de ciutat que vol per al futur. En un costat trobem el grup de població a qui ja li agrada la Tarragona del present, la seva tranquil·litat, la manca d’aglomeracions i el fet de poder viure i fer les gestions del dia a dia amb certa comoditat. Però, a l’altre costat, hi ha la gent, cada vegada més nombrosa, que denuncia que Tarragona s’està transformant en una urbs avorrida, mancada d’atractius i abocada a convertir-se en una ciutat dormitori amb limitadíssimes opcions d’oci per als seus habitants.
El pròxim dia 10 de juny part de la població de Tarragona es concentrarà a la plaça de la Font per un motiu mai vist fins ara. Es farà una manifestació contra «l’avorriment». I el focus es posarà sobre la política cultural i de festes de l’Ajuntament. És a dir, els tarragonins estan farts de l’avorriment i exigeixen als seus gestors un canvi de mentalitat que converteixi la capital tarragonina en una ciutat més atractiva, dinàmica, pròspera per a les iniciatives empresarials del sector serveis i, sobretot, amb més vida i més gent als seus carrers, places i espais oberts.

«Tarragona està adormida», diuen uns. «No sé què passa amb Tarragona, però qualsevol altra ciutat d’Espanya està més viva», afegeixen altres. Les darreres decisions del regidor de Cultura, Josep Maria Prats, tampoc no ajuden gaire a eradicar aquesta sensació d’abandonament i oblit que pateix part de la ciutadania, sobretot la gent jove i les famílies amb infants i adolescents. El debat està sobre la taula. Cal trobar un model de ciutat que ens serveixi a tots i no només a uns quants que ja en tenen prou a viure en una ciutat bonica i tranquil·la. L’alcalde i el seu equip han d’entendre que hi ha persones que amb passejar amunt i avall de la Rambla Nova no en tenen prou.