A punt per a la 10a Marató de Donants de Sang

Es preveu arribar a les 400 donacions el pròxim 10 de juny

Per . Actualitzat el

La 10a Marató de Donants de Sang de Vila-seca es durà a terme el dia 10 de juny al Centre de Salut de la localitat (Galceran de Pinós, 25) de nou del matí a nou de la nit. La idea és tornar a superar les 400 donacions i atreure a nous donants. «Busquem treure les donacions de sang de l’àmbit hospitalari i donar-los un caràcter més festiu amb activitats complementàries», explica la doctora Virginia Callao, responsable del Banc de Sang i de Teixits de Tarragona.

«Estem bé d’estoc, però sabem que necessitem 800 donacions tots els dies a Catalunya i, per tant, no podem aturar-nos ni un moment perquè ara ve l’època d’estiu i, com passa sempre, la gent estem per altres coses i cauen les reserves de sang. Això és el que s’intenta evitar amb aquests tipus d’iniciatives», comenta Callao, que també explica que el perfil de donant global, el que va habitualment als hospitals, és d’entre 45 i 55 anys. «A les maratons és on hi ha més donants nous i intentem captar un públic més jove», explica la doctora que admet que «per nosaltres, que vingui un donant una vegada i no torni és un fracàs perquè vol dir que, per algun motiu, no s’ha sentit bé. Hem d’aconseguir que el donant se senti especial pel que fa».

Per fer més atractiva la campanya de donació d’enguany, des del Banc de Sang i de Teixits han aprofitat que la majoria de la població catalana no coneix el seu grup sanguini i aprofiten les donacions per informar als usuaris sobre quin és el seu grup sanguini.

Es pot demanar cita (donarsang.gencat.cat) per evitar cues, però també es pot anar a donar sang sense haver fet reserva prèvia.