Investiguen l’ús de la VISA de l’exgerent de l’EMT

Despeses personals per valor de més de 70.000 euros figuren a la targeta de l’antic responsable de transports. L’Ajuntament recorda que tots els comptes de l’empresa municipal estan aprovats i auditats.

Per . Actualitzat el

El diari digital La República ha donat a conèixer que s’estan investigant les despeses generades per la targeta de crèdit de l’exgerent de l’Empresa Municipal de Transports (EMT), Mario Cortés, durant el període 2013-2016.

Segons han confirmat fonts judicials, la denúncia va arribar al Ministeri Fiscal de les mans de la regidora del grup municipal de Ciutadans, Sonia Orts, que forma part del consell d’administració de l’EMT. Segons el digital que ha avançat la notícia, «Mario Cortés vivia a cos de rei a costes de les arques municipals i perquè, tot indica, feia un mal ús de la targeta de l’empresa».

A títol d’exemple, entre gener i el 2 de maig de 2013, l’exresponsable va carregar a la targeta visa Business) de l’EMT més de 7 mil euros, en concepte de viatges a diferents països, dinars i sopars, aparcaments, desplaçaments en AVE a Madrid, pernoctacions a hotels de Tarragona, benzina, pagament de multes de trànsit o compres a l’hipermercat Corte Inglés el dia 24 de desembre. També és possible trobar un pagament a Tarragona Pàdel.

Ciutadans ja ha convocat a la premsa per dimarts al matí i el portaveu del Partit Demòcrata (PDECAT), Albert Abelló, ha exigit «la compareixença immediata» de la portaveu del PSC i exconsellera de Mobilitat, Begoña Floria. Abelló vol que Floria doni explicacions davant la notícia publicada aquest mateix dilluns sobre un presumpte delicte de malversació de diners públics pel que fa a l’ús de la targeta de crèdit de l’exgerent de l’Empresa Municipal de Transports (EMT).

«Si les sospites es confirmen per part de la justícia, estem davant d’una situació molt greu», ha manifestat el portaveu del Partit Demòcrata, que ha avançat que «demà mateix sol·licitarà per escrit a l’equip de govern (PSC-PP) un informe detallat amb tota la informació relativa a les targetes de crèdit municipals que existeixen a l’Ajuntament».

Laia Estrada, consellera de la CUP també sol·licita que es convoqui de manera urgent i extraordinària el consell d’Administració de l’EMT, del qual n’és membre, per tal que es donin les explicacions pertinents en relació a «com es va passar per alt aquesta despesa contínua per part de l’exgerent, a una empresa amb evidents mancances pressupostàries». Estrada no es mostra sorpresa davant la notícia doncs «és evident que darrera de la falsa dimissió de Cortés el passat octubre de 2015 s’amagava una mala gestió, doncs va anar precedida d’una denúncia pública sobre presumptes irregularitats». La portaveu de la CUP afirma que no descarten demanar la dimissió de Floria si defuig la seva responsabilitat de donar explicacions o si aquestes no són clares, en tant que «va ser ella qui va actuar com a valedora de l’exgerent en el moment de la seva dimissió».

El que sí que ha sorprès a la regidora cupaire és la utilització de targetes de l’empresa a nom de persones, doncs assegura que la seva formació, a l’inici del mandat, va formular preguntes al voltant de l’existència de targetes d’aquest tipus tant a l’Ajuntament com a les empreses municipals i la resposta va ser que no n’hi havia.

El regidor Jordi Martí Font afegeix «ara cal saber qui més podia fer ús de la targeta a nom del Sr. Cortés, i quantes targetes més s’han arribat a repartir en el conjunt d’empreses municipals, organismes autònoms i el propi Ajuntament».

De la seva banda, la presidenta de l’Empresa Municipal de Transports, Begoña Floria, ha emès un comunicat oficial de l’Ajuntament on assegura que «L’EMT sempre ha actuat amb total transparència. De fet, la representant al Consell d’Administració del grup de Ciutadans, Sonia Orts, va demanar els extractes de la targeta de l’anterior gerent i se li van donar. Si tenia dubtes sobre la legitimitat de la despesa, el lloc on reclamar els aclariments era l’empresa, que és on va sol·licitar la informació. Resulta poc explicable la pressa amb què s’ha enviat aquesta documentació a la Fiscalia sense esperar a rebre els aclariments oportuns». La presidenta de l’EMT també recorda que “tots els comptes de l’empresa estan aprovats i auditats”.