L’Aplec de sardanes del Morell reuneix prop de 400 persones

Per . Actualitzat el

Gairebé 400 sardanistes es van donar cita ahir al Parc de l’Estació del Morell, amb motiu del novè Aplec Vila del Morell. La trobada va ser organitzada un any més per l’Associació Cultural i Sardanista del Morell, amb la col·laboració de l’Ajuntament a través de la regidoria de Benestar Social, que van disposar una jornada on van arribar a sonar fins a 30 sardanes.

D’aquestes, dues van ser estrenades en la cita morellenca. Així, van sonar per primera vegada “Tisores i rialles”, obra d’Alfred Abad i Gascón; i “Sardana lluïment de tenora”, del compositor Ramon Iglesias i Rodríguez. Totes dues sardanes, junt amb totes les altres que van sonar a l’Aplec morellenc, van ser interpretades per tres cobles de gran nivell com són la Reus Jove, Maricel de Sitges i Jovenívola d’Agramunt.

Com és tradició, aquesta cita sardanista va oferir dues sessions de ball, amb un descans per al vermut ofert per l’entitat organitzadora i el posterior dinar, que va servir per enfortit lligams entre els prop de 400 assistents a una trobada que, també fidel a la tradició, va finalitzar amb el concurs de colles improvisades, que va comptar amb la participació de fins a vuit colles.
Un cop finalitzat l’acte el president de l’Associació Cultural i Sardanista del Morell, Anton Ribas, valora aquesta novena edició “de manera molt positiva, tant per l’èxit de participació com pel bon ambient que s’ha viscut durant tota la jornada”. Cal destacar que l’Aplec morellenc gaudeix d’un bon renom arreu de Catalunya, com ho demostra el fet que van acudir a la cita sardanistes arribats de diferents punts de la província de Lleida, de l’Hospitalet de Llobregat, del Baix Camp, l’Alt Camp, el Tarragonès i Penyíscola, entre d’altres procedències.