Tarraco Viva posa fi a dues setmanes de festival

L’Ajuntament de Tarragona destaca “la consolidació” del certamen de recreació històrica

Per . Actualitzat el

El Festival Tarraco Viva s’ha tancat aquest diumenge amb una recreació històrica sobre el Fòrum Provincial de Tàrraco i una valoració positiva dels 14 dies de Festival, segons ha assegurat la consellera de Patrimoni, Begoña Floria.

A faltar de tancar les xifres definitives, Floria ha assegurat que el nombre de visitants ha estat molt similar al de l’edició anterior. El públic ha emplenat la majoria d’activitats d’aquest segon cap de setmana, mentre que les activitats del primer dissabte i diumenge s’han consolidat plenament amb un alt nivell de participació.

Segons Begoña Floria, “després que l’any passat el festival estigués dedicat a explorar les relacions de Roma amb l’antic Egipte, la fórmula enguany s’ha consolidat amb èxit buscant la relació entre Roma i Grècia. Es consolida d’aquesta manera el Festival com a centre d’interpretació del món clàssic, partint sempre de l’antiga Tàrraco”.

Pel que fa a l’origen dels públics, es manté una gran diversitat de procedències. Així, activitats organitzades conjuntament amb la Xarxa de Centres Cívics com “Del teu barri a l’antiga Roma” han tingut una gran participació de veïns de la zona, però el festival novament ha estat pol d’atracció de visitants d’altres punts de Catalunya, de l’Estat i l’estranger. A les activitat escolars han pres part escoles de Tarragona i comarques, Catalunya i el sud de França, amb prop de 2.700 alumnes participants.

En total, prop de mil persones del territori, entre participants dels grups de recreació, conferenciants, promotors de les jornades Tàrraco a Taula, responsables del Gremi de llibrets o treballadors dels diferents museus i recintes monumentals de la ciutat, han aportat la seva dedicació i el seu talent per acostar, un any més, la cultura clàssica al conjunt de la societat.

Begoña Floria ha afegit que totes aquestes dades corroboren “la consolidació de Tarragona com la capital arqueològica de Catalunya i una de les ciutats europees en què la ciutadania sent més el patrimoni històric com a propi, la seva importància i el valor de la seva preservació i divulgació”.

En l’aspecte mediàtic cal destacar una major aposta per les xarxes socials que s’ha materialitzat, per exemple, en les retransmissions en directe del debat inaugural i de l’acte de clausura. D’altra banda, un total de 128 professionals de mitjans de comunicació s’han acreditat per seguir el Festival.

El Festival Tarraco Viva està organitzat per la l’Ajuntament de Tarragona i compta amb el patrocini de Fundació la Caixa, Repsol, Ematsa, Fudació Mútua Catalana, Càmpings de Tarragona, El Corte Inglés i Diputació de Tarragona.