L’ocupació dels graduats del Pere Martell creix fins al 88%

Un 47,5% està treballant i un 40,5% segueix estudiant, la taxa d’atur és del 12%

Per . Actualitzat el

L’ocupació dels graduats en formació professional de l’Institut Pere Martell és del 88%, un 1% més que l’any anterior, segons les enquestes que realitza el centre. La taxa d’atur mitjana dels graduats d’aquest centre formatiu, un 12%, és la més baixa dels últims 4 anys que se situava per sobre del 20% (2012 al 22%, 2013 al 23%, 2014 al 17%, 2015 al 13%). A més, aquesta dada és inferior a la taxa d’atur de Catalunya durant el primer trimestre 2017 (que se situa en el 15,28%) i molt inferior a la taxa d’atur dels joves d’entre 16-24 anys (32%).

Concretament, el 47,5% dels graduats està treballant en el moment de l’enquesta (un 7% dels quals combina la feina amb altres estudis), per tant, gairebé la meitat dels graduats estan inserits laboralment. Una altra dada important és que la feina actual del 70% enquestats està relacionada amb els estudis que han realitzat. Per altra banda, hi ha un augment considerable en el fet que els graduats aposten per continuar amb la formació, i és que un 40,5% dels graduats continuen estudiant (un 6% més que l’any anterior). I és que la formació professional dóna accés a estudis superiors, així com també, desperta l’interès en seguir formant-se i especialitzant-se en un determinat sector.

Pel que fa als estudis amb més sortida professiónal destaca l’FPdual com és el cas del CFGM de Xarxes, instal·lacions i estacions de tractament d’aigua que compta amb un 83% d’inserció laboral. Pel que fa als estudis de grau mitjà (CFGM), tot i que un gran percentatge de l’alumnat continua estudiant, entre els cicles formatius amb més inserció laboral destaquen: el d’Electromecànica de maquinària, el d’Electromecànica de vehicles industrials i el de Soldadura i Caldereria.

Per altra banda, els estudis de grau superior (CFGS) amb una major inserció laboral són: el de Sistemes electrotècnics i automatitzats, el de Mecatrònica insdustrial, el d’Automoció, el de Construccions metàl·liques i el de Prevenció de Riscos Professionals.

El director de l’Institut Pere Martell, Àngel L. Miguel, ha remarcat que “tenim una mancança de vocacions i uns desajustos en els nivells de qualificació en els sectors industrials que fan perillar la competitivitat de les empreses, i més si tenim en compte una realitat que ja estem detectant com és que les empreses d’aquests sectors ofereixen més llocs de treball en dual que alumnes estan en disposició de cobrir-los. Els graduats en formació professional estan menys exposats a l’atur que la mitjana de joves, ja que les empreses estan cercant els perfils professionals que ofereix l’FP. La competitivitat de la nostra economia resideix en la qualificació de les persones.”

Totes aquestes dades es basen en les enquestes que anualment es realitzen a l’INS Pere Martell, concretament, en una mostra que inclou el 90% del total de persones graduades el curs 2015-2016, tant de grau mitjà com de grau superior.