«Sant Nano»

Per . Actualitzat el

Situació límit per al Nàstic de Tarragona, quan només queden tres partits per a la fi del campionat. L’equip encara depèn d’ell mateix per salvar-se, però les sensacions de les últimes setmanes no són bones. La derrota clara a Vallecas, amb l’equip sense forces i sense l’esperit necessari, ha encès definitivament les alarmes entre la parròquia grana. 2-0 contra el Rayo i, hores després, el club anunciava la rescissió del contracte del tècnic Juan Merino. L’entrenador gadità no passarà a la història del Nàstic pel futbol del seu equip, però és just reconèixer que, si al final es manté la categoria, ell haurà tingut un paper molt important. Va agafar l’equip el passat mes de desembre com a cuer amb només 16 punts i l’ha deixat en la 19a posició amb 43 punts.

Ara només queden tres jornades, nou punts, que marcaran el futur d’un club que no es pot permetre retornar a l’infern de la Segona B. Amb Merino despatxat, el club posa l’equip en mans de Nano Rivas, un vell conegut de l’afició que va exercir de segon entrenador en l’exitosa temporada del play-off d’ascencs amb Vicente Moreno. El canvi d’entrenador no s’entén des del punt de vista futbolístic, ja que en tres partits en poc es podrà notar la petja del nou tècnic. Sí que es pot notar, però, en l’ànim de jugadors. Eren moltes les veus que alertaven que la relació entre els futbolistes i Merino no era l’òptima en aquest esprint final. També s’ha de notar en l’afició, que tindrà un nou motiu per omplir el Nou Estadi contra el Girona, aquest cap de setmana, i contra l’UCAM Murcia, en una última jornada que serà dramàtica. Entremig, viatge al sempre difícil camp de Tenerife. Guanyant dos dels tres partits el Nàstic se salva. Qui sap, potser Nano Rivas s’acaba convertint en «Sant Nano».