Es busquen famílies d’acollida per a nens i nenes sahrauís

Es tracta de nens i nenes de 10 a 12 anys que venen els mesos de juliol i agost

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Torredembarra treballa per reprendre l’acollida de nens i nenes sahrauís de 10 a 12 anys durant l’estiu al municipi, després que el 2012 va ser el darrer any que es va dur a terme aquesta iniciativa a la Torre. Per aquest motiu, la Regidoria d’Acció Social i Cooperació col·labora en el projecte Vacances en Pau 2017 junt amb la delegació del Front Polisari a Catalunya i les entitats solidàries catalanes amb el poble sahrauí.

Amb aquest projecte, que fa més de vint anys que s’organitza a Catalunya, famílies catalanes acullen infants sahrauís dels campaments de refugiats de Tindouf, durant els mesos d’estiu. Té com a objectiu facilitar que els infants puguin passar un estiu lluny de les dures condicions climatològiques dels campaments de refugiats, on el poble sahrauí viu exiliat des de fa més de quaranta anys, i conviure amb nens i nenes catalans, coneixent altres realitats.

El regidor d’Acció Social i Cooperació, Lluís Suñé destaca que el projecte facilita l’apropament entre dues cultures, la catalana i la sahrauí, i engresca les famílies a participar en el projecte.

Les persones interessades s’han de dirigir a les oficines de la Regidoria d’Acció Social (carrer de la Muralla, 16) on rebran tota la informació.