‘Vine a donar sang!’ al local de la Colla Jove

La jornada es durà a terme aquest dissabte

Per . Actualitzat el

Aquest dissabte dia 20 de maig, el local de la Colla Jove Xiquets de Tarragona acollirà una campanya de donació de sang dirigida pel Banc de Sang i Teixits del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Des de les 10 del matí, i fins a les 13 hores, les portes del local restaran obertes a totes aquelles persones de la ciutat de Tarragona i voltants, que vulguin participar d’aquesta causa.
Qui és apte per donar sang? Gairebé tothom. Només cal que tinguin entre 18 i 65 anys, i el seu pes sigui superior als 50 quilograms. A més, i a diferència de les analítiques, no cal assistir-hi en dejú; i tenir colesterol o prendre medicació comuna tampoc no representa un impediment per a donar sang.

La donació de sang és un acte senzill, segur i gens dolorós. Tot i això, al local de la Colla Jove hi haurà personal professional i especialitzat que, a més a més de les extraccions, podran aclarir qualsevol dubte sobre aquestes qüestions.

Aquesta no és la primera vegada que el número 23 del Cós del Bou acull una jornada d’aquest tipus, ja que són reiterades les ocasions en les quals la Colla Jove Xiquets de Tarragona s’ha implicat en iniciatives d’aquest caire. De fet, el desembre passat, el local de la Colla Jove va convertir-se en una de les seus de la Marató de Donacions convocada a finals del passat 2016.

No obstant, degut a la caducitat de la sang, és necessari aconseguir donacions cada dia. Per això, tot i els bons resultats de les donacions dels darrers mesos, aquesta campanya que es durà a terme el dissabte al Cós del Bou, contribuirà a assegurar que el nivell de les reserves es continua mantenint.