Surt al carrer el joc de taula ‘Castellers’ de la mà de Devir

L’empresa dels populars ‘Carcassonne’ i ‘Catan’ aposta per un joc que emula l’emoció d’una diada castellera

Per . Actualitzat el

Les xifres castelleres fan patxoca: 99 agrupacions, 12.000 castellers i més de 1.200 actuacions castelleres o actes relacionats amb els castellers previstos per al 2107, segons la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. I no oblidem que l’any 2010 la UNESCO va declarar els castells Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Per aquest motiu, la multinacional Devir, que té en catàleg els jocs de taula tan exitosos com Carcassonne o Catan, ha volgut retre homenatge al fet casteller creant el joc de taula Castellers. Devir, empresa líder en els nous jocs de taula que edita en català, castellà, italià i portuguès i que té la seva estatal a Barcelona, ha encarregat la creació del joc a Josep Maria Allué i Dani Gómez i les il·lustracions a Albert Monteys. «Hem fet un homenatge al món dels castellers. Tot un paradigma del treball en equip, de l’esforç dels uns amb els altres, amb totes les generacions integrades en un mateix castell i aconseguint un espectacle únic al món que representa la força d’un país», explica Joaquim Dorca, soci-director de Devir.

«Castellers és un joc de cartes per a tota la família, divertit, que permet jugar a tothom, siguin o no siguin del món dels castellers», comenta Dani Gómez, un dels autors.

L’altre autor, Josep Maria Allué, explica que «és un joc visual, i tu realment construeixes un castell sobre la taula amb totes les parts que l’integren: la pinya, el tronc i el pom de dalt». I també afegeix que «en realitat, es tracta d’una jornada castellera amb les colles castelleres i hem de fer un castell de cada tipus, el primer que fa tres castells diferents guanya i s’ha acabat la partida». «Hi ha algunes cartes que poden accelerar o frenar la construcció del castell», conclou Dani Gómez.

El joc ja està disponible als comerços i en venda en línia en català, castellà i anglès.

CASTELLERS: EL JOC
Comença la diada castellera i totes les colles malden per ser les primeres a aixecar els seus castells davant els ulls emocionats del públic.

Aquells que aixequin abans els seus castells rebran més aplaudiments; però, compte, una relliscada i tot el castell farà llenya. Per sort, el cap de colla està sempre atent a donar les instruccions precises per coronar el castell amb èxit.

Que sonin les gralles! Terços amunt!

Hi podran jugar entre 2 i 4 jugadors. A partir de 8 anys ja es pot participar a Castellers. Una partida dura uns 20 minuts. El joc es publica en català, castellà i anglès.

Components del joc:
– 12 cartes de castells – 81 cartes de castellers – 17 cartes especials:
– 4 llenya – 4 canguelo – 4 grallers – 5 caps de colla
– 16 fitxes d’aplaudiments

OBJECTIU
Construir tres dels quatre castells possibles de la diada castellera per esdevenir la colla més aplaudida.

COM COMENÇEM?
Separeu les cartes de castells per tipus i formeu-ne quatre piles, cap per avall. En funció del nombre de castellers que hi ha a cada pis del castell, aquest es considera un pilar, una torre de 2, un castell de 3 o un castell de 4.

A continuació, reveleu la primera carta de cada pila, de manera que hi hagi exposat un castell de cada tipus. Aquests seran els quatre castells que podreu aixecar en aquesta diada castellera, i seran els mateixos durant tota la partida.

Al costat de cada carta de castell col·loqueu les quatre fitxes d’aplaudiments corresponents a aquest tipus de castell.

I després de moltes vicissituds més…

COM S’ACABA LA PARTIDA?

El joc continua fins que un dels jugadors aconsegueix aixecar el seu tercer castell amb èxit. Just quan torni a ser el torn d’aquest jugador, s’acaba la partida i es compten els aplaudiments que ha rebut cada colla. El jugador que hagi rebut més aplaudiments és el guanyador.

En cas d’empat, el jugador que hagi carregat abans tres castells, és el guanyador de la diada.

Castellers-imatges-2_castell-sencer