Let’s Clean Up Europe arriba aquests cap de setmana

A les comarques de Tarragona s’hi faran 27 actuacions

Per . Actualitzat el

Entre el 12  i el 14 de maig se celebra a 27 regions europees la iniciativa europea “Let’s Clean Up Europe!” en la quals els ciutadans poden participar, de manera voluntària, en diferents accions de neteja dels espais naturals, com boscos, platges, rius o rieres. La Comissió Europea fomenta les accions per sensibilitzar les persones sobre l’abast del problema dels abocaments incontrolats i promoure canvis en els hàbits i el  comportament dels ciutadans.

L’Agència de Residus de Catalunya promou i coordina aquesta iniciativa a Catalunya. Enguany n’és la 4a edició i s’han registrat gairebé 200 accions (199), catorze més que al 2016. S’han organitzat 112 accions de neteja a les comarques de Barcelona, 38 a les de Girona, 27 a les de Tarragona, 14 a les de Lleida i 8 a les de les terres de l’Ebre

Aquestes accions són organitzades per administracions públiques, associacions del tercer sector ambiental, centres excursionistes, escoles i instituts, associacions, ONG i ciutadans.

Les accions de neteja donen resposta a problemes ambientals originats per abocaments incontrolats en espais naturals per evitar possibles contaminacions i restaurar-ne l’habitat i el paisatge.

Més enllà d’aquest fet, també tenen un alt potencial de sensibilització per a la ciutadania, ja que són una bona oportunitat per visualitzar l’efecte dels comportaments incívics.

Algunes neteges destacades aquest any

D’entre totes les neteges d’aquesta edició, en destaquen la dels espigons de les platges de Barcelona, organitzada per el CEGUB (Club Esportiu Guàrdia Urbana Barcelona) i la Neteja Montserrat, convocada per la Creu Roja a la Muntanya de Montserrat, en la qual es netejarà la Regió de Sant Jeroni (Parc Natural de la Muntanya de Montserrat).

Però també n’hi ha d’altres com la de l’associació Dóna la cara pel riu, que organitza una neteja del riu Anoia a l’altura de Gelida, i Let’s Clean Up a la Móra!, organitzada per l’Associació Mediambiental La Sínia, on es netejarà tant la platja com el bosc de Tamarit a la muntanya de Sant Joan.