L’Hotel Imperial Tàrraco, contra les cordes

L’equipament turístic afronta un període decisiu en el qual tancarà o canviarà de mans

Per . Actualitzat el

L’hotel propietat de l’empresa Husa de Joan Gaspart tornava a ser notícia la passada setmana pel seu estat crític. Els deutes que acumula l’empresa propietària posen en perill la viabilitat de l’equipament tarragoní i sembla que el desenllaç del culebrot arriba a la seva fi. Sobre la taula queden dues opcions gairebé oposades: el tancament de l’hotel o l’adquisició de l’equipament per part d’una altra empresa que sigui capaç de canviar-ne el rumb.

El que se sap fins al moment és que, com a mínim, un grup inversor estaria interessat en la compra de l’hotel que dona feina a 37 persones. Malgrat tot, els nombrosos deutes que acumula el grup hoteler Husa i les circumstàcies de l’hotel tarragoní (cedit en garantia a la Seguretat Social) podria dificultar-ne la compra.

De moment, l’alcalde de la ciutat ja ha fet declaracions en diversos mitjans de la ciutat per apagar el foc encès la setmana passada quan la notícia del tancament de l’hotel va sortir a la primera plana informativa.

Ballesteros creu que «un nou inversor es farà càrrec de l’hotel molt aviat» i considera que aquest canvi de mans és «una bona notícia». El batlle tarragoní no s’ha estat de qualificar d’«autèntic desastre» la gestió que l’empresa del que fou president del FC Barcelona ha fet de l’emblemàtic hotel tarragoní i considera que «la ciutat no pot perdre aquest hotel».

Pel que fa als treballadors, Ballesteros apunta que és bàsic que el nou operador absorbeixi la plantilla actual.

En aquest sentit, es preveu que el conseller de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Tarragona, Francesc Roca, es reuneixi aquest dijous amb els treballadors de l’hotel per conèixer de primera mà les seves demandes.

La resta de grups municipals que s’han pronunciat sobre l’assumpte coincideixen que, en el supòsit que es produeixi aquest canvi de mans, serà un fet beneficiós per a l’hotel i per a la ciutat.