L’envelat provisional de la plaça Corsini comença a desaparèixer

Els treballs de desmuntatge no han de durar més d’un mes i mig

Per . Actualitzat el

Seguint el cronograma previst i una vegada inaugurat el Mercat Central, el passat 27 de març es van iniciar les tasques de desmuntatge del mercat provisional. Un cop finalitzats els treballs a l’interior, aquesta setmana s’ha iniciat el desmuntatge de l’envelat, tal com estava fixat en el calendari de desmantellament. L’empresa encarregada va desconnectar el subministrament elèctric a primera hora del dilluns i ja està retirant els panells exteriors, que tenen una mida de 2 metres per 2 metres, dels quals se’n guardaran tres peces per tal que es preservin i formin part de la història del Mercat. La previsió és que en un mes i mig, com a molt tard, es retiri del tot després de 10 anys ocupant aquest espai de la ciutat.

Paral·lelament, el consistori espera que Foment liciti les obres d’urbanització de la plaça Corsini, valorades en 512.000 euros.  D’altra banda, respecte al Mercat Central, des d’Espimsa assenyalen que les tasques de manteniment i neteja dels col·lectors es realitzen durant la nit. Com que  en aquestes canalitzacions s’acumulen restes orgàniques provinents de la neteja de les parades que poden crear embussaments puntuals, en alguna ocasió les tasques de neteja s’han de realitzar durant el dia, fet que provoca petites caigudes d’aigua puntuals, que no s’han de confondre amb goteres o deficiències en la coberta del nou edifici i que se senyalitzen per evitar possibles relliscades. Per tant, Espimsa confirma que es tracta de petites pèrdues d’aigua fruit de l’activitat diària d’un gran equipament com és el Mercat Central.