El Joan XXIII celebra el Dia Mundial de la Higiene de Mans

Es dona a conèixer la importància de rentar-se les mans en els centres de salut

Per . Actualitzat el

Aquest divendres 5 de maig s’ha celebrat el Dia Mundial de la Higiene de les Mans, impulsat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) des de l’any 2009. És una activitat que forma part de la Campanya “SALVEU VIDES: renteu-vos les mans”, emmarcada en el Programa de l’OMS: “Una atenció neta és una atenció més segura”. L’objectiu és conscienciar i implicar els professionals dels centres sanitaris, els pacients i les seves famílies sobre la necessitat de realitzar la higiene de mans de manera adequada i en els moments oportuns, per reduir les infeccions associades a l’assistència sanitària i a la propagació de la resistència als antibiòtics.

L’Hospital Universitari Joan XXIII manté el seu compromís amb aquest objectiu mundial, adherint-se a les campanyes anuals de l’OMS i promovent la cultura de seguretat del pacient. El compromís i la col·laboració de tots els professionals és imprescindible per continuar amb el repte de disminuir les infeccions relacionades amb l’atenció sanitària que afecten cada any milers de persones, i evitar la propagació de la resistència als antibiòtics.

L’equip de control d’infeccions i de medicina preventiva de l’Hospital Joan XXIII, avui, divendres 5 de maig, ha proporcionat informació sobre aquest projecte a totes les persones que s’apropaven a taula ubicada al vestíbul del centre sanitari. Els professionals de medicina preventiva han estat acompanyats per l’Associació de Voluntariat del Joan XXIII, TarracoSalut. A més, s’ha posat a l’abast de tots els professionals de la institució diversos enllaços d’organismes nacionals i internacionals que fan referència a aquest tema.