Nou restaurants participaran al Tàrraco a Taula

‘Convivium’ serà l’acte previ a les jornades en el qual els assistents podran tastar plats de tots els local

Per . Actualitzat el

Nou restaurants de Tarragona participen aquest any en les XX Jornades Gastronòmiques Tàrraco a Taula, que se celebraran de l’11 al 28 de maig en el marc del Festival Tàrraco Viva. Àpats Quattros, Almosta, Ares, Cócvla, El Cortijo, El Llagut, Entrecopes, Racó de l’Abat i Sadoll Restaurant, integrants de l’Associació Tàrraco a Taula, oferiran prop d’un centenar de plats de la cuina romana. La consellera de Turisme, Inma Rodríguez ha destacat la bona acollida de les jornades “un esdeveniment singular a la ciutat que s’ha consolidat  en el marc del Festival Tàrraco Viva i ens permet explicar i fer viure la història i no només això sinó que amb les diferents propostes gastronòmiques podem fins i tot provar-la i tastar-la”. I ha afegit: “donar a conèixer la nostra història forma part del relat de la ciutat i també és el nostre principal valor per posicionar-nos com a destinació turística”.

Els restauradors ofereixen diverses propostes reinterpretant receptes de l’antiga Roma en forma de plats i racions, menús i també degustacions. El Cortijo, el Racó de l’Abat i l’Almosta oferiran plats i racions que oscil·laran entre els 4 i els 10€, mentre que els restaurants Àpats Quattros, Ares, Cocvla, El Llagut, Entrecopes i Sadoll serviran menús a 25€. Aquest any les jornades compten amb l’assessorament en gastronomia i enologia històrica de dos experts, Joan Gomez de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica i Joaquin Ruiz de Arbulo catedràtic de la Universitat Rovira i Virgili. El president de l’Associació Tàrraco a Taula, Carlos Segarra ha explicat que la incorporació dels dos experts ha permès integrar la vessant científica i el rigor històric en l’adaptació de les nomenclatures i en el maridatge dels vins amb les diferents propostes dels restauradors.

Convivium

Prèviament a l’inici de les jornades s’ha convocat el Convivium, que se celebrarà el 10 de maig, a les 20h, a Casa Canals. El Convivium proposa reviure un banquet de l’Antiga Roma i servirà per presentar oficialment les jornades. Es tracta d’un sopar bufet basat en les propostes gastronòmiques  de 6 restaurants : Àpats Quattros, El Llagut Taverna marinera, Restaurant Ares, Entrecopes, El Cortijo i Cocvla- hotel Urbis Centre, juntament amb un tast dels 4 vins naturals oficials de Tàrraco a Taula ( Tuets Garnatxa Blanca, El Plantarga, Altaroses i Ancestral A pèl), acompanyat de pa romà del Forn Andreu en les seves diverses varietats i un tast de la cervesa oficial de Tàrraco a Taula,  Rositvm, amb mel de taronger. A l’inici del banquet, hi haurà dues breus intervencions del director de l’ICAC, Joan Gomez Pallarès sobre el món del vi romà i del catedràtic Joaquin Ruiz de Arbulo sobre el món de la gastronomia romana.  A més a més, durant el sopar es gaudirà de l’actuació del grup de reconstrucció Thaleia.

Els tiquets, a un preu de 25€, es vendran als restaurants participants i també es podran reservar,  a través del telèfon del Patronat Municipal de Turisme (977 25 07 95).

TARRACO-A-TAULA-catala_Página_1