«El Telèfon de l’Amistat està obert a tothom que el necessiti»

Aquest dissabte 6 de maig té lloc el 29è Sopar Solidari en favor del Telèfon de l’Amistat

Per . Actualitzat el

Amb l’objectiu de recaptar fons per reforçar la labor social que es realitza al voltant del Telèfon de l’Amistat, l’Associació Amics de Loreto i els Pares Rogacionistes del Santuari del Loreto de Tarragona organitzen, aquest dissabte dia 6 de maig, el 29è Sopar Solidari que, per sisè any consecutiu, té lloc a les instal·lacions del Port de Tarragona. Parlem amb Mario Buonnano, pare rogacionista i capellà del Santuari de Loreto, d’aquest servei d’atenció ciutadana que des de l’any 1978 acompanya persones que, per alguna raó a una altra, busquen consol, ajuda o simplement, algú que els escolti.

El Telèfon de l’Amistat (977 231 111) va néixer l’any 1978 de la mà de l’Associació Amics del Loreto i el pares rogacionistes del santuari del Loreto, una iniciativa que pretenia emular el Telefono Amico que funcionava a Itàlia des de feia anys.

Tal com recorda el pare Mario, «en aquell temps rebíem trucades de tot Espanya, fins que, a poc a poc, es van anar posant en marxa altres iniciatives similars, com el Telèfon de l’Esperança, a Barcelona, que va seguir el nostre model». Però, quin és l’objectiu d’aquest servei solidari? Doncs el de donar resposta a persones que per, diversos motius, es troben soles i necessiten parlar amb algú que els escolti. «Rebem una mitjana de quatre o cinc trucades cada dia», diu el pare Mario, «de vegades tan sols es tracta d’escoltar i acompanyar, en altres casos, però, es pot actuar de manera efectiva, com per exemple derivant la persona als serveis assistencials o posant-la en contacte amb altres persones que la poden ajudar». Quan li preguntem a qui va dirigit aquest telèfon, el pare Mario respon que «està obert a tothom que el necessiti».

29è Sopar Solidari

Des de fa 29 anys s’organitza un sopar solidari obert a tota la societat per recaptar fons que permetin reforçar aquests serveis derivats del Telèfon de l’Amistat. Enguany es fa aquest dissabte 6 de maig, al Tinglado 1 del Moll de Costa, i començarà a les 21,30 hores. El preu del tiquet és de 35 euros i es pot adquirir al Santuari de Loreto, al Centro–Fuji (Rovira i Virgili, 19), Casa Figueres (Sant Agustí, 7) i Minimum (Governador González, 16). També es posa a disposició de les persones que vulguin col·laborar-hi una fila zero. Les donacions es poden fer als comptes bancaris següents: CaixaBank ES92 2100 0006 3601 0771 3417; CXBBVA ES05 0182 6243 1502 0001 8495.