El Japó s’apunta a la tradició de fer el Vermut

Una trentena de turistes del país del Sol Naixent gaudeixen d’aquesta tradició tan mediterrània a Tarragona

Per . Actualitzat el

El costum de fer el vermut va guanyant adeptes al país del Sol Naixent. L’organització del Feel Vermut 2017, en col·laboració amb la Nova Taverna de Tarragona (Plaça de la Font, 31) ha presentat aquest dimarts a un grup de més de 30 turistes japonesos aquesta tradició tan pròpia de Tarragona i tan mediterrània. Els visitants han acollit les explicacions amb molta simpatia i mostres d’agraïment per l’atenció rebuda.

“Ens resulta divertida aquest costum de l’aperitiu; al Japó no tenim res semblant … pel que fa al vermut com a beguda, se’ns fa una mica estrany, una mica fort amb aquest toc a herbes “, ha explicat en anglès Miho, la guia que els acompanya en el seu itinerari per Espanya. El grup ha arribat a Tarragona des de Granada i el seu pròxim destí és Barcelona.

Tant Xavier Romeu, portaveu del Feel Vermut, com Àngels Muñoz, propietària de la Nova Taverna, han subratllat l’esforç perquè aquests ciutadans japonesos, alguns d’ells directius d’empreses importants, comprenguin el sentit d’aquest costum com a acte social a l’aire lliure. “Incidim en que no es tracta de beure perquè sí, sinó d’estar amb els amics, la família … i gaudir del sol amb un somriure i un bon ambient”.

La presentació d’avui es repetirà al juny i setembre. La Nova Taverna, gràcies a un acord amb un operador turístic, acull grups d’entre 20 i 30 turistes japonesos tres vegades per setmana, des d’abril fins al final de l’estiu. A més del vermut, el restaurant els ofereix una petita mostra de la gastronomia local amb un menú d’amanida verda, fideuà i pastís casolà.

Plano corto entrada