Les morts del festival Love Parade 2010 aniran, per fi, a judici

Paco Zapater: «Una tragèdia amb 21 morts i 500 ferits no pot quedar sense culpables»

Per . Actualitzat el

La justícia alemanya finalment sí que celebrarà el judici pel cas Love Parade, certamen musical que va tenir lloc l’any 2010 a la ciutat de Duisburg on van morir un total de 21 joves i 500 més van resultar ferits com a resultat d’una allau de gent. La decisió de l’Audiència de Düsseldorf, que aquesta setmana ha reobert un cas que els jutjats de Duisburg van arxivar després de sis anys d’instrucció, comportarà la celebració d’un judici per depurar les responsabilitats de la tragèdia en la qual van perdre la vida les tarragonines Clara Zapater i Marta Acosta.

L’anunci de la celebració de judici és una gran notícia per a l’advocat Paco Zapater, pare de Clara, que fa anys que lluita juntament amb un bufet d’advocats per portar al banc dels acusats els responsables de l’organització del certamen musical i de l’ajuntament que el va autoritzar. «Com a advocat i com a pare tenia l’esperança que hi hauria judici. Han passat gairebé set anys des de la tragèdia i, amb el sistema judicial alemany, la vista pot allargar-se uns quants anys més, però avui és un dia de satisfacció perquè no era admissible que un cas com aquest, amb més de vint víctimes mortals i 500 ferits, es quedés sense culpables».

Zapater no vol aventurar-se a dir quan es començarà a celebrar el judici, «potser a finals de 2017 o a inicis de l’any vinent» i lamenta que «els principals responsables del desastre del Love Parade (l’alcalde de Duisburg, el propietari de l’empresa organitzadora i el cap de la policial local del municipi) no seran jutjats».

«Ara treballarem en els arguments de l’acusació, en línia amb el que diu el fiscal alemany, i ens prepararem per a un judici que serà dur i llarg», diu Zapater.