La Salle Tarragona, amb el món de la discapacitat

Organitzen una jornada esportiva per a usuaris d’entitats com ara la Fundació Estela, la Mar Blava i el Club Vaixell

Per . Actualitzat el

Les instal·lacions de l’escola La Salle Tarragona es van convertir dissabte passat en la seu de les II Paraolimpíades, trobada organitzada pels alumnes de 4rt d’ESO en les quals van participar una cinquantena d’usuaris d’entitats tarragonines dedicades a l’atenció a la discapacitat com ara la Fundació Estela, la Mar Blava o el Club Vaixell. Aquesta jornada esportiva és el resultat del projecte desenvolupat pels estudiants de l’assignatura Aprenentatge i Servei, amb la qual els escolars aprenen sobre una temàtica que ells proposen (en aquest cas, la discapacitat), per després posar en pràctica tot l’aprenentatge amb l’organització d’un servei útil per a la societat.

Aquesta és la segona vegada que els alumnes de 4rt d’ESO de la Salle Tarragona impulsen la celebració de les Paraolimpíades i, com en la primera edició, la participació d’atletes discapacitats ha estat un èxit. La Fundació Estela de la Xarxa de Santa Tecla, per exemple, hi va participar amb un total de 8 usuaris i usuàries de la Llar Residència en les modalitats de bàsquet, tennis de taula i cross. Com en qualsevol olimpíada, la trobada va tenir el seu el lliurament de medalles i trofeus i va cloure amb una actuació castellera a càrrec dels Castellers de la Il·lusió.

Carlos Terrón, professor de l’assignatura d’Aprenentatge i Servei de La Salle Tarragona, assegura que «els alumnes al llarg del curs han après sobre les problemàtiques que afecten al món de la discapacitat, s’han informat, han preguntat, han contactat amb entitats i associacions dedicades a aquest camp i han estat capaços d’organitzar una competició adaptada a les seves necessitats». Una experiència enriquidora tant per als organitzadors com per als atletes.