Coneix les llars d’infants de la Xarxa de Santa Tecla

Preinscripció als centres de l’Arrabassada, Bonavista i la Riera de Gaià

Per . Actualitzat el

Des de fa més de deu anys la Xarxa de Santa Tecla gestiona dues de les set llars d’infants de la ciutat de Tarragona, a més de la llar de la Riera de Gaià. Les famílies que ho desitgin poden visitar els centres durant el període de preinscripció  i conèixer les seves instal·lacions, l’equip docent i el seu projecte educatiu. Les llars de Tarragona (Arrabassada i Bonavista) ofereixen un total de 74 places cadascuna mentre que a la de la Riera l’oferta és de 61 places.

Amb un projecte educatiu que ja ha captivat moltes famílies, a les llars de la Xarxa es treballa amb la idea que, per als humans, el més important són les relacions amb els seus iguals. A partir d’aquestes relacions ens desenvolupem intel·lectualment, emocionalment, socialment…i, en el cas dels infants, aquest desenvolupament va molt més enllà si la relació s’estableix al seu mateix nivell, és a dir, amb altres infants, que si tan sols es fa amb un adult.

Principis

Aquest projecte pedagògic té com a referents el model Pikler-Lòczy i la Pedagogia interactiva, i els seus principis són:

Reconeixement de l’infant com a ésser competent.

Ser partidaris de la llibertat de moviment i la conquesta de l’autonomia.

La persona adulta acompanya amb la paraula tot allò que fa amb l’infant en el moment de les cures quotidianes. Amb suavitat i espera atenta.

Estabilitat i regularitat, com a font de seguretat.

La presència disponible de l’adult (educadora), la seva actitud no intervencionista possibilita que els infants es trobin entre ells i puguin comunicar-se.

Realització de tallers oberts, on l’infant pot triar allà on va. Es treballa en la preparació de situacions i material per afavorir l’exploració dels objectes, el joc simbòlic i les relacions entre els infants, posant èmfasi en una educació holística de l’infant.

Horari i calendari

Les llars d’infants estan obertes tots els dies feiners de dilluns a divendres, de 8 a 17,30 hores, de la següent manera:

Horari escolar: de 9 a 12,30 hores i de 15 a 17 hores.

Menjador: de 12,30 a 15 hores.

El seu  calendari serà determinat anualment per l’Ajuntament, d’acord amb el calendari oficial aprovat pel Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya.

Visites

Les famílies que desitgin visitar els centres poden posar-se en contacte amb la direcció de cadascuna de les llars d’infants als telèfons de contacte o bé al correu electrònic (vegeu anunci pàg. 9) per concretar dia i hora de visita.

El període de preinscripció comença el dia 2 de maig i finalitza el 12 del mateix mes.

arrabassadabonavista3