Cal estar atents

Per . Actualitzat el

Vivim en una societat força segura. Els fets delictius baixen cada any al territori gràcies a la tasca coordinada dels cossos policials i la col·laboració ciutadana. Passejar per les nostres places i carrers és relativament segur a qualsevol hora del dia. És cert que no podem deixar la porta oberta de casa ni les finestretes del cotxe abaixades, però això malauradament ja no és possible enlloc del món. Però, malgrat els nivells de seguretat assolits en l’àmbit domèstic, el cert és que vivim amb intranquil·litat davant l’amenaça terrorista que sacseja tot Europa. Hem vist els atacs a París, a Niça, a Brussel·les, a Alemanya… i no podem deixar de tèmer que aquí també pugui passar. No hem d’obviar que les comarques de Tarragona són una de les principals destinacions de vacances d’Europa i que, a més a més, concentrem grans infraestructures energètiques (pretoquímiques, nuclears…), logístiques (port i aeroport) i turístiques (parcs temàtics, platges…). A tot això cal afegir que l’estiu de 2018 organitzarem un esdeveniment esportiu d’àmbit internacional. Cal estar atents, doncs. No és estrany que els Mossos d’Esquadra invertissin més de 60.000 hores l’any passat en tasques de prevenció antiterrotista a les nostres comarques. I en seran més a partir d’ara.