Més de 150 parades i milers de persones omplen la rambla

Els autors del territori signen llibres a diverses parades de la ciutat

Per . Actualitzat el

Tarragona bull d’activitat amb motiu de la diada de Sant Jordi amb 209 parades al conjunt de la ciutat. Tarragonins i visitants passegen a la recerca de llibres per la seva parella, amics, família, fills… Llibres de totes les temàtiques i roses de diversos colors omplen de color la Rambla Nova que, un any més, torna a ser l’epicentre del Sant Jordi tarragoní, amb 171 parades de venda de llibres, flors i articles de marxandatge relacionats amb aquesta diada. Aquestes parades, degudament senyalitzades i ordenades, estan agrupades en diferents coques segons la seva tipologia:

· A la coca 1 (del Balcó del Mediterrani als carrers Adrià i Sant Agustí, 60 parades) pels centres escolars, clubs i entitats esportives, agrupacions d’escoles i colles castelleres.

· A la coca 2 (dels carrers Adrià i Sant Agustí als carrers Unió i Sant Francesc, 70 parades) per les institucions, entitats d’àmbit nacional amb delegació a la ciutat, entitats ciutadanes, mitjans de comunicació, partits polítics i professionals de la venda de llibres i flors.

· A la coca 3 (dels carrers Unió i Sant Francesc fins al monument als Despullats, 21 parades), pels llibreters i floristes.

· A la coca 4 (del monument als Despullats fins a la Font del Centenari, 20 parades), per les entitats i associacions del tercer sector.

La resta del centre de la ciutat i els barris disposen de 38 parades de venda de flors i llibres.

Autors del territori signen llibres durant tot el dia a les diverses parades i promocionen així la literatura de proximitat que tant èxit acostuma a tenir aquestes darreres diades.

A les 20 h, el tram superior de la Rambla Nova acollirà la tradicional diada castellera de Sant Jordi, primera cita de la temporada que aplega les quatre colles de la ciutat: Xiquets de Tarragona, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo i Castellers de Sant Pere i Sant Pau. La diada castellera de Sant Jordi es desenvolupa a l’antiga, és a dir, amb actuacions simultànies de les colles.

D’altra banda, l’Ajuntament proposa un any més que durant aquests dies els seguidors de les xarxes socials de Tarragona Cultura i Ajuntament de Tarragona, expliquin quins són els llibres que regalen o que els hi agradaria rebre amb l’etiqueta #elmeullibreés i que ho pengin tant a Twitter com a Instagram. Un cop passada la Diada se sortejarà un lot de llibres entre els participants de cada xarxa i es farà un recull de totes piulades i imatges compartides.

Aquesta i altres propostes del cap de setmana i la Diada de Sant Jordi les podeu consultar a la programació complerta que trobareu en aquest enllaç: http://www.tarragona.cat/cultura/festes-i-cultura-popular/sant-jordi?b_start:int=20