Tarragona sol·licita entrar en un projecte europeu de mobilitat sostenible

Es tracta del MEDeGUTS en el qual hi participen ciutats de la ribera nord del Mediterrani

Per . Actualitzat el

Tarragona s’ha integrat en una proposta de projecte europeu de caire regional sobre mobilitat que té per objectiu reduir les emissions de carboni. Es tracta del MEDeGUTS (Mediterranean Electric, Electronic and Green Urban Transport Systems), que forma part del programa Interreg, que en la seva divisió mediterrània (Interreg-Med) vol posar en comú les legislacions i els Plans de Mobilitat Urbana i Sostenible (PMUS) de diferents ciutats.

El MEDeGUTS està liderat per la regió grega de Tessàlia, i integra ciutats, regions, ministeris i universitats de França, Itàlia, Croàcia, Xipre i d’altres països de l’arc mediterrani.

Els treballs conjunts entre les diferents ciutats han de facilitar posar en marxa proves pilot, adaptades a cada municipi, que permetin fer una mobilitat més eficient i menys contaminant.

La Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, serà l’encarregada de de representar la ciutat en el projecte, en cas que finalment sigui acceptada la proposta.

Aquesta iniciativa s’alinea amb el projecte europeu Push&Pull, en el qual Tarragona hi va participar, i que estudiava les accions fetes a ciutats europees per al foment de polítiques combinades d’estímul de modes de transport compatibles amb la vida urbana i dissuassòries en l’ús indiscriminat del vehicle privat.

La proposta de MEDeGUTS està a l’espera de la decisió final de Brussel·les, que s’ha de produir en els propers mesos. En cas de rebre una resposta afirmativa, s’integraria en el programa Interreg-Med per un període de quatre anys.