El CIJM ratifica la confiança en Tarragona 2018

La competició de voleibol es disputarà a la TAP, mentre que la gimnàstica rítmica tindrà lloc al Pavelló Olímpic de Reus

Per . Actualitzat el

El Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis (CIJM) ha ratificat la confiança en el projecte de Tarragona 2018 i assegura que els avanços organitzatius garateixen que la competició serà un èxit. Durant dos dies, el Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis ha celebrat al Centre de Convencions de Port Aventura diferents reunions de treball, tant de dinàmica interna de l’organització com per avaluar, amb el Comitè Organizador de Tarragona 2018, el desenvolupament de la cita esportiva.

A la roda de premsa de balanç el president del CIJM, Amar Addadi, ha expressat la seva satisfacció per l’evolució del projecte: “El que hem vist aquests dies garanteix les bones condicions per assegurar l’èxit de la celebració dels Jocs. La perserverança i tenacitat del Comitè Organtizador fan que tots estiguem tranquils”, ha assegurat. Addadi ha posat un èmfasi especial en la bona marxa de les obres de les instal·lacions esportives: “Els Jocs Mediterranis sempre han deixat una herència per a les futures generacions i la transformació de l’Anella Mediterrània, a més de ser un motiu d’orgull, representen un gran llegat per a la ciutat”.

El Comitè Internacional també ha aprovat modificacions del calendari esportiu respecte les previsions inicials. El canvi més significatiu és que la competició de voleibol tindrà lloc finalment al recinte de la Tarraco Arena Plaça (TAP), enlloc del Pavelló Sant Jordi. De retruc, la competició de gimnàstica rítmica, que havia de tenir lloc a la TAP, es disputarà al Pavelló Olímpic de Reus, que ja tenia previst acollir les proves de gimnàstica artística.

Per tot plegat, l’alcalde de Tarragona i president del Comitè Organitzador, Josep Fèlix Ballesteros, ha remarcat que totes les institucions “han constatat unes sensacions molt positives”, i ha agraït al Comitè Internacional, i al president en particular, la confiança mostrada en tot moment en el projecte.

En la mateixa línia s’ha mostrat el director general d’Esports del Consejo Superior de Deportes (CSD), Jaime González Castaño, que ha posat èmfasi en la “coordialitat i sintonia de totes les parts”. El dirigent de l’organisme autònom ha destacat el compromís “ferm i inequívoc” del govern de l’Estat en Tarragona 2018, que es ratificarà aquest dimarts en la signatura d’un conveni de col·laboració per part de la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría.

Durant les reunions del Comitè també s’ha informat al CIJM de la promoció interna de Mariona Casals, nova directora de l’Àrea d’Administració, Finances i Serveis Jurídics de la Fundació dels Jocs. També s’ha fet públic que el territori acollirà els dies 12 i 13 d’octubre la propera assemblea general del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis.