«Volem que la gent vegi Aparcaments TGN com un aliat»

josep Acero és el president d’Aparcaments Municipals de Tarragona

Per . Actualitzat el

Els aparcaments sempre han tingut la fama justificada de ser molt cars en comparació amb els d’altres municipis del territori. Amb el pacte de Govern entre PSC i PP, el regidor popular Josep Acero va entrar com a president d’AMT i va desmuntar aquest clixé. Mesos després, els descomptes sembla que comencen a donar resultats.

Quin balanç feu dels primers mesos de rebaixa dels preus dels aparcaments?
Per fer un balanç complet s’ha de deixar passar un any sencer, però sí que és veritat que aquest últim tram de l’any ens ha anat molt bé i hem notat un increment de cotxes. Perquè, més enllà que els números de l’empresa han estat els millors dels últims anys, amb uns beneficis de 363.000 euros, el que volem és que la gent vegi els aparcaments municipals com un aliat dels comerços, de la ciutadania… no com una empresa que només vol recaptar.

I d’aquí ve la idea dels sortejos?
Correcte. Tot i que hi ha alguns aparcaments municipals que ja són molt coneguts, amb aquesta campanya volem que la gent els visualitzi tots vuit perquè hem detectat aquesta mancança amb dos o tres pàrquings que la gent no acaba de conèixer. I està funcionant perquè en 48 hores s’han inscrit unes 400 persones.

Des que el PP s’encarrega dels aparcaments, sembla que tinguin una imatge més descarada.
Simplement és una proposta electoral que hem portat a terme i que està resultant positiva. La meva obsessió és el que t’he dit: que la gent vegi els Aparcaments de Tarragona com un aliat.

També heu anunciat la instal·lació de nous punts de càrrega per als cotxes elèctrics?
Sí, veient que cada vegada hi ha més demanda dels carregadors elèctrics que tenim a l’aparcament Saavedra, ens hem acollit a una subvenció de l’ICAEN per instal·lar-ne sis a diversos espais de la ciutat: la plaça Imperial Tàrraco, la Vall de l’Arrabassada, la Tabacalera, dos a l’Anella Mediterrània i, en principi, a les Gavarres.

Veient l’exemple d’altres ciutats europees, és el futur, no?
Sí, i des d’Aparcaments TGN donarem exemple substituint algun dels nostres vehicles per cotxes elèctrics i promovent que altres àrees de l’Ajuntament ho facin. També volem incrementar el nombre de punts de càrregar dins dels aparcaments municipals.