Controvèrsia per les noves normes de les guinguetes

Només es podran fer concerts a la platja per festes i per Sant Joan

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament ha obert ja el termini per atorgar autoritzacions per a l’explotació dels serveis de temporada a les platges de Tarragona, amb importants novetats –algunes de les quals han creat certa acontrovèrsia– respecte la temporada anterior.

Una de les principals novetats és que aquest any es preveu l’habilitació de diferents zones de lloguer de gandules i tendals (tres a l’Arrabassada; i una a les platges de la Savinosa, la Llarga, la Móra i Tamarit) i de lloguer d’embarcacions a motor i nou zones de lloguer d’embarcacions sense motor. Aquesta decisió ha generat les crítiques de la CUP, en el cas de la platja Llarga, ja que consideren que és incompatible amb la cura de l’entorn natural. Una altra decisió que ha creat controvèrsia ha estat la de limitar les actuacions musicals en directe a les guinguetes tan sols dins dels cicles festius de Sant Joan, Sant Magí i Santa Tecla. En aquest cas tant la CUP com ERC han manifestat la seva disconformitat pel que consideren una limitació massa restrictiva de les manifestacions culturals en espais públics.

Guinguetes

Pel que fa a les guinguetes, sortirà a concurs la gestió per cinc mesos (des de principis de maig fins al 30 de setembre) d’una a la platja del Miracle (l’altra no surt a licitació, ja que la zona on està ubicada es veurà afectada per la construcció de la plataforma d’accés amb el Balcó del Mediterrani); una a la Platja Llarga  (les altres dues guinguetes no s’ofereixen enguany com a mesura de la protecció de les zones dunars», una a la platja de la Móra, tres a la platja de l’Arrabassada i una a la platja de la Savinosa.

El termini de vigència de totes les autoritzacions serà d’una temporada, amb la possibilitat de pròrrogues successives per temporada fins arribar a un màxim de 4 anys i també operarien de l’1 de juny al 30 de setembre.