Torna la setmana gran de la cultura a La Pobla

Del 18 al 23 d’abril, el municipi acollirà un total de dotze activitats

Per . Actualitzat el

Tot coincidint amb la diada de Sant Jordi i amb el dia internacional del llibre, que constitueixen la jornada central de la cultura arreu però molt especialment a Catalunya, La Pobla torna a programar una nova edició de la seva ja imprescindible i clàssica Setmana Cultural.

En aquesta ocasió, el consistori pobletà ha previst la realització de fins a dotze activitats lligades a la cultura des de diversos àmbits: la literatura, la música, la divulgació científica, la història o fins i tot els esports tenen cabuda en una Setmana Cultural oberta a la participació de tothom i que es fixa com a principal objectiu que la cultura arribi a un públic tan ampli i heterogeni com sigui possible.

Sota aquesta premissa, la programació donarà inici aquest proper dimarts a la tarda, amb una nova sessió del Club de lectura. Aquells habitants de La Pobla que encara no l’hagin descobert, tindran l’ocasió de conèixer aquest Club de lectura que, en aquesta ocasió, es reunirà per comentar l’obra “La senyora Stendhal”.

Aquells que siguin més aficionats a Internet que al paper, també tindran una proposta d’allò més interessant amb la xerrada titulada “Riscos a Internet”, impartida pel cos dels Mossos d’Esquadra. La xerrada donarà inici a les 18.30 h, a la sala Tarsici Baget ubicada als baixos de la Casa de la Vila.

L’activitat divulgativa dels Mossos d’Esquadra a La Pobla es veurà completada dos dies després, el dijous 20 d’abril a les 18 h, al Casal de la Gent Gran, amb una nova xerrada. En aquesta ocasió, el tema a tractar serà la “Prevenció d’estafes i furts a la gent gran”.

I si la gent gran serà protagonista d’aquesta jornada, l’endemà serà el torn dels infants. Aquests ompliran la biblioteca municipal a partir de les 17.30 hores, per gaudir amb una nova sessió de l’Hora del conte, que l’Ajuntament programa periòdicament i que, en aquesta ocasió, presentarà el conte “La que escombrava l’escaleta”, a càrrec d’Invisible titelles.

El protagonisme infantil prosseguirà en paral·lel al Casal Cultural, on es reunirà el Club infantil de lectura, amb els seus grups de petits i de grans, per seguir descobrint petits tresors de la literatura infantil i juvenil i, d’aquesta manera, fent créixer l’afició per la lectura entre els més joves del municipi.

La jornada del 21d’abril arribarà al seu final amb la presentació del llibre “El Sindicat Agrícola de Sant Isidre. 1917-2017. Cent anys de cooperació agrària a La Pobla de Mafumet”. Aquest volum, editat per la pobletana Cooperativa de Sant Isidre, ha estat elaborat pel Dr. Josep Sánchez Cervelló, catedràtic d’Història Contemporània, Degà de la Facultat de Lletres de la URV i Director del Centre d’Estudis sobre Conflictes Socials (CECOS) de la URV; i per Guillem Puig Vallverdú, historiador del CECOS.

D’altra banda, l’esport també farà la seva aportació a la Setmana Cultural a través del campionat territorial cadet/juvenil de patinatge. Aquest es desenvoluparà al Pavelló municipal durant tot el cap de setmana. En paral·lel, dissabte tindrà lloc una entretinguda sessió d’experiments científics amb el televisiu Dani Jiménez (TV3), qui conduirà l’espai “Què cal fer per ser un científic?”.
Pel que fa a diumenge, l’activitat de la Setmana Cultural arribarà al seu final a les 18 hores, al Casal Cultural, amb un concert-lectura de Sant Jordi, a càrrec de Joan Masdeu i els membres dels Clubs de lectura infantils i adult. En acabar l’espectacle, el públic assistent podrà gaudir d’un petit refrigeri a l’aparcament annex al Casal, mentre es du a terme el tradicional repartiment de roses, llibres i punts de llibre.

Cal recordar que alguns dels actes programats en la Setmana Cultural de La Pobla tenen lloc en el marc de l’Antena del Coneixement del Campus Extens de la URV, de la qual La Pobla n’és seu. En concret, les trobades dels Clubs de lectura infantils i adult, així com el concert-lectura del 23 d’abril, són les activitats emmarcades en l’Antena del Coneixement pobletana.

Finalment i ja fora de la Setmana Cultural, La Pobla seguirà apostant per l’organització d’activitats de caire cultural. Ho farà, encara dins del mes d’abril, amb dues propostes que agradaran a grans i petits. En concret, el 30 d’abril tindrà lloc una Trobada gegantera al matí, mentre que l’acció es traslladarà a la tarda a l’església, que obrirà les seves portes per gaudir d’un nou Concert d’orgue, en aquesta ocasió a càrrec de Modest Moreno i Morera. Natural de Ripoll, l’organista convidat és professor d’Orgue i Llenguatge musical al Conservatori Professional de Música i organista titular de l’orgue de l’Església de la Mare de Déu dels Dolors, ambdós a Vic, mentre que a Ripoll és organista del Monestir de Santa Maria.