El plenari aprova el conveni de col·laboració amb ECOEMBES

Es vol fomentar la recollida selectiva i la selecció de residus d’envasos

Per . Actualitzat el

El plenari de l’Ajuntament de Salou ha aprovat tirar endavant el conveni entre l’Ajuntament i ECOEMBES per tal de fomentar la recollida selectiva i la selecció de residus d’envasos lleugers a través d’una campanya informativa adreçada als establiments d’hosteleria, restauració i càtering de manera que es puguin incrementar les quantitats recollides selectivament i, d’aquesta manera, augmentar els percentatges de recuperació i reciclatge dels residus d’envasos. Cal dir, que s’ha escollit el municipi de Salou perquè es considera un municipi turístic molt representatiu com a gran generador d’aquest tipus de residus, i creuen que es poden millorar els actuals resultats.

Com antecedent cal recordar que el reciclatge d’envasos lleugers a Salou està al voltant del 14% molt lluny del 40% que s’assoleix en el cas de la MO o del 65% que es recicla de vidre. Es per això que des del departament de Medi Ambient es vol augmentar significativament les tones recollides d’envasos lleugers.

La regidora de Medi Ambient, Júlia Gómez, ha explicat que “amb aquest conveni volem incrementar el reciclatge d’envasos lleugers, alhora que conscienciar al sector HORECA (Hosteleria, Restauració i Càtering) de la importància del reciclatge i la cura del medi ambient ja que es cosa de tothom”. Gómez, ha afegit que “la firma d’aquest conveni no suposa cap despesa per part de l’Ajuntament”.