Dow premia SIEMSA Control i Atrian

El propòsit d’aquests premis és enfortir el vincle de Dow amb les 60 companyies de serveis

Per . Actualitzat el

Dins el marc de la reunió anual que Dow Chemical Ibèrica organitza amb les empreses de serveis que col·laboren en el Complex Industrial del Camp de Tarragona, s’ha fet entrega dels premis a aquelles companyies que, d’acord amb els criteris establerts pel Pla de avaluació de les Empreses de Serveis, han obtingut els millors resultats en matèria de seguretat, qualitat i fiabilitat de les seves intervencions. Es tracta d’un esdeveniment que reafirma la importància de la integració, la col·laboració i el treball conjunt de Dow i de les empreses de serveis, representades en aquest acte per 140 directius i responsables de prevenció i qualitat.

Aquests representen a les 60 companyies que diàriament treballen en el Site de Tarragona, un col·lectiu de més de 650 persones que accedeixen a les instal·lacions de Dow per a prestar diferents serveis auxiliars. Aquests empleats són vitals per entendre la fortalesa i la competitivitat de Dow, ja que realitzen funcions bàsiques per al bon desenvolupament de la companyia. Dow integra aquests empleats i els aplica les mateixes exigències de seguretat que la resta de membres de la companyia, de manera que aquests premis són un reconeixement s la seva excel·lència en l’àmbit de la seguretat i la qualitat de l’execució dels treballs realitzats.

El Director de Compres, Damià Guerricagoitia, i el responsable de seguretat d’Empreses de Serveis de Dow a Tarragona, Fran Sánchez, han estat els encarregats d’organitzar aquesta trobada, que posa de manifest “la rellevància per Dow de la tasca que desenvolupen els empleats de les empreses de serveis que treballen al Centre, i que realitzen activitats molt diverses i d’alt risc Necessitem que facin la seva feina amb la màxima seguretat i qualitat; són una peça clau “, assegura Fran Sánchez.

Durant l’esdeveniment es va posar en comú els resultats de l’any passat 2016 en Seguretat i es van compartir les àrees estratègiques per al 2017. En aquest sentit el responsable de Salut, Seguretat, Medi Ambient i Infraestructures de Dow Chemical Ibèrica, Ignasi Cañagueral, va ser qui va presentar les expectatives i el pla específic per a les empreses de serveis. Juan Alcalde i Javier Almandoz, representants de l’AEST (Associació d’Empreses de Servei de Tarragona) van presentar els índexs i resultats, així com els beneficis del sistema implantat a Tarragona juntament amb l’AEQT (Associació d’Empreses Químiques de Tarragona).

En la clausura de la reunió anual es van concedir els premis 2016 de Qualitat, Seguretat, Salut i Medi Ambient. Heiko Dahms, director d’EH & S d’Europa, Orient Mitjà, Àfrica i Índia de Dow, va fer lliurat a SIEMSA Control el Premi EH & S a la Millor Empresa de Serveis, guardó que va recollir el seu gerent, Jeroni Castañer. Jaume Sariol, director general de la Producció de Ibèrica i del complex industrial de Dow a Tarragona, va concedir a Atrian el Premi a Qualitat d’Execució de Treballs, que va ser recollit David García, Director de Qualitat. En paraules de Jaume: “La seguretat és prioritària per a nosaltres, però per seguir avançant les claus radiquen en la innovació, la fiabilitat i la qualitat, ja que ens posicionaran en un futur competitiu”.

A més, quatre empreses van ser reconegudes amb mencions honorífiques: FLOWSERVE per la innovació i proactivitat mostrats després de la implantació d’iniciatives i en millores en els contractes de manteniment de les bombes; Preventium, per la solidesa del control de serveis de suport de la qualitat preventiva, així com la col·laboració, professionalitat i contribucions de tot el seu personal; NORAY per la solidesa del programa de seguretat i el compromís dels seus empleats en el dia a dia de les activitats realitzades; i Navec pel compromís mostrat en matèria de seguretat, salut i medi ambient, plasmat en el compliment de l’activitat preventiva en tots els àmbits dels serveis de parada i recoilings.