Els veïns rebutgen el projecte municipal pel Banc d’Espanya

Demanen que sigui un equipament social i cultural obert a la ciutadania

Per . Actualitzat el

L’AV Tarragona Centre, després de reunir-se el conseller encarregat del Banc d’Espanya, Francesc Roca, han valorat negativament el projecte pretès pel consistori. En un comunicat expliquen  que «malgrat compartim alguns dels objectius estratègics que es presenten (divulgació de la ciència, Tarragona ciutat educadora…) no compartim en absolut aquest projecte per al Banc d’Espanya». Ja que, consideren que «si la ciutat vol dotar-se d’un equipament pensat per a la divulgació científica en col·laboració amb els instituts de recerca pot fer-ho en molts espais de titularitatmunicipal pública (Tabacalera, Savinosa…) o d’altres» i pensen que «comprometre la totalitat dels 2.400 metres de l’edifici del Banc d’Espanya per aquest projecte és un error. El Banc d’Espanya és un edifici emblemàtic, amb una ubicació privilegiada al centre de la ciutat, en un entorn on existeixen nombroses mancances d’equipaments socials i culturals oberts a la ciutadania».

Des de l’associació expliquen que continuaran treballant «per convèncer a l’equip de govern i a la resta de grups municipals perquè reconsiderin el projecte i recullin algunes de les mancances que hem posat de manifest i que existeixen a la ciutat de Tarragona i, en particular, al centre (sales d’actes i activitats culturals, ludoteca i espai per als infants, sales d’exposicions, sales de formació, sales d’estudis per als joves, sales de lectura…)».