La Guàrdia Urbana multa un militant de la CUP que repartia «propaganda del referèndum»

L’Ajuntament de Tarragona ha acabat retirant la sanció

Per . Actualitzat el

La CUP de Tarragona denuncia que aproximadament a les 16.45 hores d’aquesta tarda dos agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona han sancionat amb 500 € un militant de l’assemblea local mentre repartia les butlletes a la Rambla Nova de Tarragona i ha procedit a requisar les que encara quedaven per repartir.

La CUP ha repartit aquestes butlletes pro referèndum amb total normalitat i sense cap mena d’incident durant tot el dia d’avui, a molts altres municipis, a Tarragona i fins i tot amb presència de la Guàrdia Urbana.

El motiu de la sanció per part dels agents del cos armat és, segons recull la multa, per «realitzar qualsevol modalitat de publicitat sense autorització». La portaveu Laia Estrada ha remarcat que «avui s’han repartit 250.000 butlletes arreu del país i Tarragona ha estat l’únic lloc on algú ha estat multat per defensar el referèndum». El conseller cupaire Jordi Martí Font hi ha afegit que «novament l’alcalde Ballesteros persegueix l’independentisme tarragoní amb els mitjans que té al seu abast». Des de la CUP considerem que és ridícul i lamentable que a la nostra ciutat es practiqui la persecució política tal com ha succeït avui.

Amb aquesta acció, que s’ha desenvolupat durant tot el dia d’avui a tot el territori de Catalunya, la CUP reclama que des del Govern de la Generalitat es concreti una data i pregunta per a la celebració del referèndum d’autodeterminació que ha de celebrar-se abans no s’acabi el setembre.

Des de la CUP recorreran la sanció imposada avui perquè «entenem que està mancada de fonament i que atempta contra la llibertat d’expressió política», han explicat.

Comunicat de l’Ajuntament de Tarragona

En relació al comunicat fet per la CUP dient que un militant del partit ha estat sancionat per repartir informació davant d’una escola a la Rambla Nova aquesta tarda, la Guàrdia Urbana confirma que sí que s’ha obert un expedient sancionador atès que l’agent que l’ha interposat ha interpretat que s’incomplia l’ordenança municipal sobre el repartiment de publicitat a la via pública.

En tot cas no està en l’ànim de l’Ajuntament multar a partits politics i per tant la Guàrdia Urbana recorda que encara no s’ha imposat cap sanció i que hi ha un expedient obert perquè els afectats puguin interposar les al·legacions corresponents.